Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo najpopularnije

VIDEO Facebook OTKRIO o čemu smo najviše raspravljali u 2013. godini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miley Cyrus i kraljevska beba možda i jesu bile jedne od najučestalijih tema na Facebooku ove godine, no momci iz Mashable-a tvrde kako ovo nisu niti približno najpopularnije teme na ovoj društvenoj mreži.

Papa Franjo bio je najpopularnija tema diljem svijeta protekle godine, prema podacima koje je iznio Facebook, prenosi Mashable.

Pročitajte i ovo Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično''

Facebookovci su mjerili broj objava koji su spominjali pojedinu osobu ili događaj, uključujući i #hashtagove. Tako je riječ ‘election’ (‘izbori’) bila druga najučestalije korištena riječ u kontekstu rođenja bebe kraljevske obitelji. Cyrus je dospjela tek na 7. mjesto na ljestvici, odnosno samo jedno mjesto nakon fenomena ‘Harlem Shake’.

Dakako, one malo ozbiljnije teme bile su nezaobilazne, pa su se tako teme poput bombaškog napada za vrijeme trajanja Bostonskog maratona te smrt Margaret Thatcher i Nelsona Mandele također našle u prvih 10 najučestalijih tema na Facebookovoj listi.

Papa Franjo: Od izbora do 'selfiea'

Ipak, u Sjedinjenim Američkim Državama, popis je nešto drugačiji. Naime, Papa Franjo zauzeo je tek 6. mjesto, dok je kraljevska beba na 8. mjestu. Amerikance je protekle godine ipak više od toga zanimao Super Bowl, a odmah nakon njega je uslijedila tema o gašenju američke Vlade, nakon što Kongres nije uspio donijeti zakone kako bi prisvojili sredstva za fiskalnu 2014. godinu.

Facebook također nudi individualnim korisnicima mogućnost kreiranja vlastitog pregleda godine, koji naglašava vaše najbitnije objave tijekom protekle godine.

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene