Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lagali su

Facebook koristi podatke o vama za reklame, a prije 3 godine rekli su da neće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve aplikacije na smartphoneima koje imaju mogućnost ulogiranja putem Facebooka ili lajkanja Facebooku će slati informacije radi ciljanog oglašavanja.

Iz Facebooka su ovaj tjedan najavili da će početi koristiti podatke o stranicama koje njihovi korisnici posjećuju kako bi im ponudio reklame napravljene posebno za njih, iako su prije tri godine rekli da to neće učiniti, prenosi Forbes.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napad na server Skandal u Njemačkoj: Hakeri ukrali podatke 2 MILIJUNA korisnika Vodafonea! Slika nije dostupna Britanska Vlada zatražila Policija će imati u uvid u sve što građani vide, napišu, posjete... na internetu

Za 20 tisuća dolara 'ubit' će zaposlenika Facebooka!

Sve aplikacije na smartphoneima koje imaju mogućnost ulogiranja putem Facebooka ili lajkanja Facebooku će slati informacije radi ciljanog oglašavanja.

Na stolnim računalima Facebook će koristiti djelić koda koji tvrtke koje se oglašavaju na Facebooku provjeravaju učinkovitost svojih reklama.

Korisnici ipak imaju mogućnost da izbjegnu ovakvu upotrebu podataka, a tu opciju moraju isključiti i na stranici i na aplikaciji za mobilne uređaje.

Najveća uhićenja bandi u New Yorku: Uhićene 'budale s Facebooka'

Prije tri godine otkriveno je da Facebook prati aktivnost korisnika putem lajkova čak i kad nisu ulogirani, što je izazvalo veliko negodovanje.

Facebook je smirio korisnike poručivši kako ne koriste i nikad neće koristiti lajkove za ciljano oglašavanje. Čini se da su se u međuvremenu predomislili. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene