Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga traje i dalje!

Epilog 'šale na Twitteru': Policija uhitila 14-godišnjakinju zbog terorističkih prijetnji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je krenula u lov na osobu koja je slala terorističke prijetnje putem Twittera i na kraju je pokucala na vrata 14-godišnje djevojčice iz Nizozemske

Djevojčica iz Nizozemske u nedjelju se odlučila 'našaliti' s American Airlinesom te im je poslala tvit u kojem je napisala kako je ona Ibrahim iz Afganistana te da je član Al Qaide koji priprema 'nešto veliko' za početak lipnja. Ubrzo nakon toga dobila je odgovor iz ove kompanije u kojem su joj rekli kako će njenu IP adresu proslijediti FBI-u – 14-godišnjakinja je počela paničariti i ispričavati se (izbrisala je i sporni tvit), a ovu su vijest prenijeli brojni mediji diljem svijeta.

U jednom od brojnih tvitova koje je tijekom nedjelje napisala (i izbrisala), mlada Nizozemka obavila je kako se nada da njeni roditelji neće saznati za ovu situaciju jer bi joj naredili da ugasi profil na ovoj društvenoj mreži.

Ovako se NIKAD nemojte šaliti na društvenim mrežama!

No, njene se želje nisu ispunile te su roditelji na šokantan način saznali što je napravila njihova kćer jer je 14-godišnjakinja zbog tvita koji je protumačen kao teroristička prijetnja – uhićena. Prije toga, ona je sva svoja razmišljanja, osjećaje i strah dijelila sa sve većim brojem pratitelja na Twitteru te je, kako prenose na The Wireu, kada joj je susjed pokucao na vrata, mislila da je to policija.

Malo kasnije policija joj je zaista pokucala na vrata njenog stana u Rotterdamu te je djevojčica uhićena zbog prijetnji American Airlinesu, a iz policijske postaje objavili su kako se istraga zbog tih prijetnji nastavlja i dalje. Kako prenosi dio medija, čini se kako je nizozemska policija sama pokrenula istragu, nevezano za American Airlines i FBI, a bit će zanimljivo pratiti kako će se ovaj slučaj razvijati i dalje, odnosno kako će ova djevojčica zbog svoje gluposti biti kažnjena.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene