Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekran od 6,3 inča

Dolaze 'Mega' mobiteli: Samsung predstavio najveći smartphone!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korisnici kojima Note 2 s 5,5 inčnim ekranom nije dovoljan, sada mogu odabrati modele Mega telefona s dijagonalama ekrana do čak 6,3 inča

Samsung je i službeno predstavio 'Mega' seriju pametnih telefona koja uključuje i najveći smartphone na tržištu – Mega 6.3 s ekranom od čak 6,3 inča. Najveći pametni telefon ove kompanije do sada je bio Note 2 s dijagonalom od 5,5 inča, a iako se to mnogima čini prevelikim ekranom za telefon, njegova odlična prodaja dokazuje da postoji veliko zanimanje korisnika za ovako velikim uređajima.

Napokon! Samsung predstavio Galaxy S4!

Samsungova Mega serija pametnih telefona uključuje dva modela – osim telefona sa 6,3 inčnim ekranom, predstavljen je i model s ekranom dijagonale 5,8 inča te oba telefona, u odnosu na vrh ponude ove kompanije, dolaze sa slabijim hardverom te je riječ o telefonima srednje kategorije pa možemo očekivati povoljniju cijenu u odnosu na uređaje poput Galaxy S i Note modela.

Galaxy Mega 6.3 radi na dvojezgrenom 1,7GHz procesoru i Jelly Bean verziji Androida, ima 1,5GB RAM-a, podršku za LTE te stražnju kameru rezolucije 8MP, odnosno prednju 1,9MP za video razgovore. Ovaj telefon bit će dostupan u verzijama s 8 i 16GB memorije, a na The Next Webu kažu da, kome to nije dosta, prostor za pohranu podataka može se proširiti i dodatnim memorijskim karticama kapaciteta do 64GB.

Poput drugih modela ove kompanije, Mega 6.3 dolazi s nekim Samsungovim aplikacijama poput Linka, S Travela i nedavno predstavljenog S Translatora.

Mega 5.8, osim manjeg ekrana niže rezolucije (540x950 piksela), ima i slabiji procesor u odnosu na veći model pa tako radi na dvojezgrenom 1,4GHz procesoru i ima samo 8GB interne memorije, ali također ima utor za microSD memorijske kartice.

Prilikom predstavljanja ovih telefona izvršni direktor kompanije JK Shin rekao je kako je Samsung prepoznao potencijal u velikim ekranima koji omogućuju ugodno pregledavanje multimedijalnog sadržaja i internetskih stranica tako da su odlučili proširiti svoju ponudu pametnih telefona s velikim ekranima kako bi korisnici imali što veći izbor na tržištu.

Ovo su tri najbolja pametna telefona predstavljena u 2013. godini!

Cijena ovih telefona još nije poznata, a na tržištu nekih europskih zemalja trebali bi se pojaviti već tijekom sljedećeg mjeseca. Korisnici kojima niti ekran od 6,3 inča nije dovoljno velik, umjesto pametnih telefona, mogu odabrati neke od tableta s kojima se mogu obavljati telefonski razgovori poput Samsungovog Galaxyja Note 8, odnosno Asusovog modela PhonePad sa sedam inčnim ekranom.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene