Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog tipfelera

NAJGORA KUPNJA: Koja pogreška burzovnih mešetara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neoprezni i neinformirani ulagači navalili su na dionicu bankrotirane kompanije Tweeter jer su mislili da je riječ o Twitteru.

Iz Twittera su nedavno najavili kako uskoro planiraju izaći na burzu te analitičari predviđaju da će vrijednost ove kompanije iznositi oko 15 do 20 milijardi dolara, a iako investitori imaju velika očekivanja od Twittera, na primjeru Facebookove inicijalne javne ponude dionica naučili su lekciju tako da ne treba očekivati nikakvu euforiju prilikom izlaska ove kompanije na burzu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispunjena očekivanja VIDEO Kapetan Picard otvorio trgovanje, cijena Twittera vrtoglavo raste Slika nije dostupna Vrijednost 15-20 milijardi dolara Stopama Facebooka: Twitter najavio izlazak na burzu!

Dok je većina investitora i analitičara oprezna s prognozama i potencijalnim kupovanjem dionica ove društvene mreže, neki su ulagači pokazali nevjerojatno neznanje i neinformiranost te su, misleći da kupuju dionice Twittera, počeli kupovati dionice – krive kompanije.

Stopama Facebooka: Twitter najavio izlazak na burzu!

Naime, na burzi su trenutno izlistane dionice Tweetera, kompanije specijalizirane za elektroniku koja je još 2008. godine podnijela zahtjev za bankrot. S obzirom da imaju slična imena, ove kompanije imaju i slične oznake na burzi – Tweeter je izlistan ka TWTRQ, dok su iz Twittera prošlog tjedna objavili da će se njihova dionica pojaviti na burzi kao TWTR.

Nakon te najave, neki su ulagači, kada su naišli na dionice TWTRQ-a, počeli kupovati njihove dionice jer su mislili da je riječ o Twitteru s čijim se dionicama još ne može trgovati na burzi. Zbog te navale na dionice Tweetera njihova je vrijednost porasla u jednom trenutku za čak 1,800 posto, da bi ubrzo trgovanje s njima obustavljeno.

Na Market Watchu kažu da ovo nije prvi puta da je vrijednost dionica porasla zbog toga što su neinformirani ulagači ovu kompaniju zamijenili na Twitter te je ona porasla i prošlog mjeseca nakon što su iz Twittera prvi puta najavili izlazak na burzu, no onda se još nije znala oznaka s kojom će se trgovati s njihovim dionicama.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene