Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje i kada će pasti?

Da su Rusi OVO imali mogli su predvidjeti udar asteroida!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici s Havaja koji sudjeluju u projektu ATLAS moći će pronaći asteroide koji se kreću prema Zemlji, dan ili čak i ranije, prije nego udare u naš planet.

U jeku eksplozije meteora koji je pao na području ruskog Čeljabinska, znanstvenici s Havajskog instituta za astronomiju izvijestili su da NASA ulaže u sustav za rano otkrivanje asteroida, naziva ATLAS (Asteroid Terrestrial-impact Last Alert System) i na njemu radi dr. John Tonry, piše The Escapist.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Slika nije dostupna Misterij u Rusiji Pa gdje je taj meteor?! Ronioci dosad nisu pronašli ništa!

>> Rusija: Pronađeni dijelovi meteorita, evo od čega se sastoje!

Veličine kante za smeće

'Sustav će uključivati mali teleskop, veličine kante za smeće, ali će imati veoma široko područje gledišta, a namjena je skeniranje cijelog neba više puta tijekom noći', rekao je dr. Tonry.

Kada i gdje će pasti meteor?

Da je ATLAS radio, stanovnici Čeljabinska bili bi upozoreni na njega i dan prije eksplozije. NASA je sada odobrila pet milijuna dolara kojima će se financirati taj sustav. 'Moći ćemo reći na koje će područje pasti meteorit u okviru kilometar i pol, te u kojem vrijeme točno u sekundu', rekao je  dr. Tonry.

Za sada nema raspoložive informacije iz NASA-e o tome kada će ATLAS početi raditi

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene