Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeftinija proizvodnja

REVOLUCIJA u proizvodnji: Uspješno testiran 3D printani zrakoplov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski vojni zrakoplov Tornado s metalnim komponentama napravljenim pomoću 3D printera prošlog je mjeseca obavio uspješan probni let, priopćila je britanska vojna industrija BAE Systems.

Zrakoplov je bio opremljen maskom za pilota napravljenom pomoću 3D printera, zaštitnim elementima na podvozju zrakoplova i držačima za vrata usisnika, objavila je ta britanska kompanija.

Pročitajte i ovo Tornado u Francuskoj tijekom vikenda VIDEO Snimljen tornado! Nevrijeme pogodilo Francusku Ilustracija Jedna osoba u bolnici VIDEO Šokantna snimka tornada u mediteranskom gradu: Vjetar je nosio sve pred sobom, četvero ljudi ozlijeđeno

Proizvođači zrakoplova traže jeftnije i brže načine za proizvodnju dijelove te je NASA u kolovozu prošle godine uspješno testirala komponentu mlaznog motora napravljenu 3D printerom.

Tehnološka revolucija pred vratima!

"Odjednom više niste vezani mjestom gdje morate prizvesti te dijelove", rekao je Mike Murray, jedan od čelnika BAE Systemsa, objavljujući uspješan probni let na uzletištu tvrtke u Wartonu na sjeveru Engleske i istaknuo da se sada dijelove mogu proizvesti bilo gdje gdje se mogu dopremiti printeri.

"Ako je moguće strojeve dopremiti na bojišnicu to također jača mogućnosti gdje obično ne bi imali podršku proizvođača". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene