Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mladi milijunaš

Bogatstvo samo raste: Doznajte koliko će dobiti novca ako ostane u Yahoou!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ostane u Yahoou još 4 godina, osnivač Tumblra David Karp dobit će 81 milijun dolara

Marissa Mayer sve je iznenadila kada je ove godine najavila preuzimanje blogerske platforme Tumblr za koju je platila čak 1,1 milijardi dolara te se šefica ove kompanije nada da će ova akvizicija Yahoo ponovno približiti mlađim korisnicima koji će na njega ponovno gledati kao na 'cool kompaniju'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne žele oglase Ljuti korisnici prijete napuštanjem Tumblra Slika nije dostupna Nagovorila ga Mayer Posao vrijedan više od milijardu dolara: Evo zašto je David Karp prodao Tumblr!

Napustio je srednju školu, a firmu je prodao za 1,1 milijardi dolara!

Prije ove akvizicije, osnivač Tumblra bio je dobro poznat u tehnološkim krugovima, no šira javnost tek je nakon toga upoznala Davida Karpa koji je napustio srednju školu nakon samo jednog razreda da bi se posvetio poslu te je dok je imao samo 15 godina uživao razgovarati s inženjerima i programerima u firmi u kojoj je tada radio, dok je prema svojim vršnjacima bio prilično sramežljiv i povučen.

Iako se Karp obogatio nakon što je Yahoo preuzeo Tumblr, on je dobio samo manji dio od cjelokupne svote od 1,1 milijarde dolara jer su većinski udio držali investitori koji su godinama ulagali u Tumblr. Vjeruje se da je Karpov udio iznosio između 20 i 25 posto, a osim novca kojeg je dobio nakon prodaje Tumblra, sada su otkrivene i nove informacije oko vrijednosti ugovora s Yahooom.

Prema pisanju Huffington Posta, ako David Karp ostane u Yahoou, odnosno na čelu Tumblra (Mayer je obećala da se Yahoo neće miješati Karpu u posao te da će ova kompanija nastaviti djelovati na isti način kao i prije akvizicije) tijekom sljedeće četiri godine, dobit će čak 81 milijun dolara.

Posao vrijedan više od milijardu dolara: Evo zašto je David Karp prodao Tumblr!

Iako se po zaradi ne može mjeriti s npr. Markom Zuckerbergom, ova svota uopće nije loša za mladića koji je tek prošlog mjeseca navršio 27 godina.

Iste informacije otkrivaju i kako je Yahoo tijekom drugog tromjesečja potrošio oko 44 milijuna dolara na kupovinu šest kompanija, dok su tijekom prvih šest mjeseci ove godine potrošili 1,15 milijardi dolara na kupovinu čak deset kompanija, od čega je najveća svota potrošena na Karpov Tumblr.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene