Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ASTRA sateliti – vodeća satelitska infrastruktura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S procesom digitalizacije koji se provodi u Europi, televizijsko i radijsko tržište se dinamično razvija u većini zemalja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Državni mediji Iran prvi put istovremeno lansirao tri satelita Povratak u školske klupe, ilustracija - 6 Neke škole odustale od programa U ponedjeljak počinje nova školska godina uz cjelodnevnu nastavu: "Malo je možda nezgrapan naziv koji su upotrijebili i to je preplašilo ljude"

U tom procesu, satelitsko emitiranje, DVB-S, doživljava snažan rast uzrokovan velikim brojem prednosti koje satelitsko emitiranje nudi. Satelit je danas vodeća digitalna infrastruktura čiji je doseg od gotovo 44% od svih 186 milijuna domova s digitalnom televizijom u Europi. Više od polovice europskih TV kućanstava (57%) prima signal preko ASTRE. ASTRA je također vodeća HD platforma u Europi čiji sustav emitira više od 300 HD programa na kojima se mogu pronaći brojni sadržaji poput glazbenih koncerata, sportskih događanja, prijenosa izravnih vijesti i press konferencija, raznih drugih događanja i sl.

Ovaj izvanredan rast satelitske televizije postignut je zbog nekoliko ključnih prednosti koje satelitska platforma (DVB-S) nudi u odnosu na zemaljske mreže (DVB-T). Jedna od ključnih kvaliteta DVB-S prijenosa koja je također bila presudna u procesu digitalizacije je njegova pokrivenost. Neke od velikih prednosti satelitske platforme, posebice ASTRINIH usluga, su dostupnost i kvaliteta usluge. Naime, mala satelitska antena promjera 60 centimetara i prijemnik spojen na TV su sve što je potrebno kako bi hrvatski gledatelji bili u mogućnosti primati signal sa ASTRINIH satelita. Također, još jedna prednost je i pokrivenost. Na brojnim otocima i planinskim regijama u Hrvatskoj postoji utjecaj na kvalitetu prijema signala. Tu pomaže satelit sa sposobnošću pružanja trenutne pokrivenosti u svim područjima njegovog dometa. Nije ograničen nikakvim fizičkim preprekama i stoga ne postoje nepokrivena područja. Infrastruktura je postojeća, što ne iziskuje dodatne investicije od strane radijskih ili televizijskih kuća. Upravo stoga satelit je odličan dodatak digitalnom zemaljskom emitiranju jer pruža cjelokupnom stanovništvu izravan pristup digitalnim uslugama.

Također, ASTRINI sateliti nude veliki broj visokokvalitetnih programa za razliku od često ograničenog broja programa dostupnih kod drugih pružatelja usluga televizijskih prijenosa. Na primjer, satelitska antena usmjerena prema ASTRINOJ orbitalnoj poziciji 19,2 stupnja istočno gledateljima omogućuje prijem stotina besplatnih međunarodnih programa, od koji se neki već prikazuju u HD formatu. Osim toga, oni koji žele doživjeti 3D programe jednostavno moraju usmjeriti satelitsku antenu na ASTRINU orbitalnu poziciju 23,5 stupnja istočno gdje se emitiraju FTA 3D programi. Obje pozicije (19,2 i 23,5 istočno) se jednostavno mogu primiti korištenjem satelitske antene s Duo LNB rješenjem.

SES ASTRA također kontinuirano radi na uvođenju inovacija na satelitskom tržištu. Jedna od njih je i SAT IP komunikacijski protokol za satelitski prijem uređaja koji su unutar IP mreže. Ono što je uistinu posebno kod ovo usluge je činjenica da SAT IP čini satelitske usluge dostupne na više uređaja unutar IP mreže u isto vrijeme (do osam uređaja) i mogu se prenositi na bilo koju IP adresu što u potpunosti mijenja prijem satelitskog signala. Nova usluga trebala bi uskoro biti dostupna, a vjerujemo kako će i hrvatski građani biti za nju vrlo zainteresirani.

Sukladno gore navedenom, tvrtka SES pruža izvrsna rješenja za prijem TV i radio signala zahvaljujući ključnim prednostima koje satelitska platforma i tvrtka nude svojim korisnicima. Ukoliko želite saznati više o SES ponudama u Hrvatskoj, molimo posjetite http://hr.ses.com ili www.onastra.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene