Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljaju se tužbe

Apple želi zabraniti prodaju Galaxyja S3

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Appleu smatraju da Galaxy S3 krši neke njihove patente pa pokušavaju zabraniti njegovu prodaju na američkom tržištu

Kada je Samsung početkom svibnja predstavio Galaxy S3 pametni telefon, mnogi su ga odmah proglasili najboljim smartphoneom na svijetu i najvećim konkurentom Appleovom iPhoneu, a koliko je novi Galaxy popularan najbolje govori podatak da je devet milijuna ljudi naručilo ovaj telefon već i prije početka njegove prodaje.

Pročitajte i ovo Međunarodni sud pravde Svjetski sud Europskoj velesili stiže tužba: "Krši konvencije o genocidu i ratovanju" Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila

Galaxy S3 pojavio se na tržištu 28 zemalja, a uskoro bi se trebao početi prodavati i u SAD-u, no čini se da bi njegov dolazak mogao biti odgođen, a razlog je – Apple. Prema pisanju na stranici Fosspatents.com, ekipa iz Applea kupila je jedan Galaxy S3 čim se pojavio na tržištu u Velikoj Britaniji te su ga od tada proučavali ne bi li pronašli nekakav razlog za podizanje tužbe i zabranu prodaje te su zaključili da ovaj telefon krši nekoliko Appleovih patenta te da bi trebalo zabraniti njegovu prodaju u SAD-u.

Umjesto podizanja nove tužbe, Appleovi odvjetnici žele proširiti već postojeću tužbu koju su podigli protiv ove kompanije zbog navodnog kršenja Appleovih patenata u modelu Galaxy Nexus. Na Digital Trendsu kažu da je Apple u svom prijedlogu da tužbu zbog kršenja patenata u modelu Galaxy Nexus prošire i na Galaxy S3 posebno naglasio veliku potražnju za ovim pametnim telefonom na kojem će Samsung zaraditi puno novca, a tu će zaradu ostvariti i na račun (navodnog) kršenja njihovih patenata.

U Samsungu smatraju da je sada prekasno da se postojeća tužba proširi te da bi, ako Apple ima problem s novim Galaxyjem, trebali podići novu i odvojenu tužbu. Također, dodaju da optužbe o kršenju patenata nemaju nikakve osnove jer je Galaxy S3 'poseban i inovativan' telefon te da nema govora o kršenju Appleovih patenata.

Zanimljivo je da su na nekim internetskim stranicama nakon predstavljanja ovog telefona novinari napisali kako su, zbog straha od Appleovih potencijalnih tužbi, ovaj Samsungov telefon više 'razvijali odvjetnici, nego dizajneri', no očigledno niti to nije pomoglo jer Apple želi zabraniti prodaju i ovog telefona.

Inače, jedan je američki sudac nedavno naredio Appleu i Samsugu da postignu zajednički dogovor oko sve većeg broja tužbi oko kršenja patenata, ali kao što je vidljivo, ova inicijativa nije ništa promijenila u odnosu ovih kompanija.

Američki sud uskoro bi trebao donijeti odluku hoće li se postojećoj tužbi protiv Galaxy Nexusa dodati i tužba protiv modela Galaxy S3, a u Samsungu su optimistični oko toga te kažu da se njihovi korisnici ne trebaju brinuti jer će se novi Galaxy na tržištu pojaviti u planirano vrijeme i neće biti odgode početka njegove prodaje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene