Obavijesti Video Pretražite Navigacija
‘Očekujte nas’

Anonymousi se uključili u sukob: Počeli napadi na izraelske web stranice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anonymousi su stali na stranicu Palestinaca i započeli su s hakerskim napadima na vladine i vojne izraelske stranice

'Prestanite bombardirati Gazu', poruka je koju su Anonymousi ostavili na internetskim stranicama jedne izraelske privatne sigurnosne kompanije koju su srušili te su se time i oni uključili u sukob Izraela i Palestinaca. Oni su pokrenuli #OpIsrael, operaciju cyber napada na brojne izraelske web stranice, uključujući i stranice IDF-a (Israel Defense Forces), izraelskih banaka i sigurnosnih kompanija te su se na Twitteru pohvalili kako su srušili više od 40 izraelskih vladinih i vojnih stranica.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Parizu - 4 Solidarnost Blokiran pariški Institut za političke studije: "Mislim da nam je sada na prvom mjestu izraelsko nasilje koje trpe Palestinci" Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa"

Izraelska vojska krenula u novu vrstu kampanje protiv Hamasa

Na New York Timesu kažu da su iz sigurnosne kompanije Radware objavili kako napadi Anonymousa ipak nisu bili tako uspješni te da su navodno srušili puno manje stranica. U ovoj kompaniji kažu da su hakeri pri napadima koristili alate poput Low Orbit Ion Cannona (LOIC) za čije je korištenje potrebno 'jako malo tehničkog znanja'.

LOIC se jednostavno može skinuti s interneta i koristiti ga dobrovoljno, odnosno hakeri mogu prevariti internetske korisnike i 'namamiti' ih na skidanje putem malicioznog linka – aplikacija povezuje računala u mrežu i napada internetske stranice s velikim količinom prometa i na taj ih način ruši ili usporava.

Na NY Timesu kažu da su hakeri regrutirali dobrovoljce za napad na Twitteru, chatovima i Pastebineu te su putem AnonPastea poručili ljudima koji žive na području Gaze i 'ostalim okupiranim teritorijima' da su Anonymousi uz njih te da će napraviti sve što je u njihovoj moći da spriječe 'zle snage IDF-a' koje su upozorili da ne blokiraju pristup internetu na tim područjima.

Na Tel Aviv ispaljene dvije rakete, prva zračna uzbuna nakon 20 godina!

Također, objavili su i 'paket pomoći' s alatima koji će ljudima omogućiti pristup internetu za slučaj da ga Izraelci blokiraju te čak i upute na koji se način korisnici mogu spojiti na internet putem dial-upa. Na Pastebinu su pak objavili poruku u kojoj kažu da ne podržavaju nasilje niti IDF-a, ali niti Hamasa te da su ponajviše zabrinuti za djecu u Izraelu i na palestinskim teritorijima te za prava ljudi koji žive na području Gaze.

Čini se da njihovi napadi trenutno ipak nemaju previše uspjeha te je, osim Radwarea i novinar Forbesa Andy Greenberg također potvrdio da je većina stranica za koje su Anonymousi tvrdili da su ih srušili, i dalje dostupna, no pitanje je koji su sljedeći planovi hakera i namjeravaju li poduzeti neke opasnije i jače napade.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene