Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravičan propust

ŽESTOKI NAPAD: I najveći web servisi pokleknuli pred 'krvavim srcem'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 66 posto interneta možda je kompromitirano nakon novootkrivenog sigurnosnog propusta, koji je dobio naziv "Heartbleed".

Radi se u takozvanom "bugu" koji zahvaća važan protokol za sigurnost na internetu koji se zove SSl, odnosno njegovu implementaciju OpenSSL.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi skandal s NSA? Teške optužbe: Znali su za Heartbleed i špijunirali su korisnike?! Slika nije dostupna Biti na oprezu Svjetske vlade upozoravaju: Hakeri bi mogli iskoristiti Heartbleed!

Zašto je to opasno? Zato što svaki put kad se ulogirate na neke stranice, šaljete svoje podatke na taj server, kroz enkripciju koja koristi SSL protokol (Secure Socets Layer).

Evo kako bi internet mogao izgledati za desetak godina!

Najstrašnija činjenica otkrivena jest ta da je propust star gotovo dvije godine, što znači da su neki hakeri možda već iskoristili njegove slabosti, prenosi Huffington Post.

"Heartbleed je toliko ozbiljan propust, toliko loš, da se gotovo svi veći sajtovi mobiliziraju u njegovom čišćenju što je prije moguće", objasnio je Matthew Prince, CEO mreže za dostavu podataka Cloudflare. Dodao je kako bi zakrpe trebale biti gotove do kraja tekućeg tjedna.

Među još uvijek ranjivim stranicama su i OKCupid, Flickr, Imagur i Yahoo.com.

Ranjivost vaših omiljenih stranica možete provjeriti OVDJE, no valja istaknuti kako rezultat nije 100 posto pouzdan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene