Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobjašnjiva smrt

Zviždač u slučaju 'News of the World' pronađen mrtav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sean Hoare, novinar lista News of the World koji je bio prvi koji je otvoreno ustvrdio da je Andy Coulson, bivši urednik lista i predstavnik za medije britanskog premijera, znao za hakiranje i prislušikivanje telefona, pronađen je mrtav.

Hoare, koji je s Coulsonom radio u listovima Sun i News of the World prije no što je otpušten zbog problema s drogom i alkoholom, pronađen je mrtav u svom domu u Watfordu, izvijestio je Guardian.

Lokalna policija nije potvrdila njegov identitet, ali je u izjavi potvrdila da je danas pozvana na adresu u Watfordu gdje je po dolasku s kolima hitne pomoći našla mrtvog muškarca. 'Smrt se trenutno vodi kao neobjašnjena, ali ne i sumnjiva', izjavala je policija i dodala da se vodi istraga o slučaju.

Hoare je prvi listu New York Times iznio navode o hakiranju telefona u listu News of the World i ustvrdio da je Coulson znao za hakiranje i poticao zaposlenike da prisluškuju telefonske razgovore poznatih osoba. Kasnije je u razgovoru za BBC rekao da ga je tadašnji urednik Coulson i osobno tražio da prisluškuje telefone.

Hoare je priznavao da je imao problema s alkoholom i drogama i da je bio na liječenju od ovisnosti, no tvrdio je da to sada nevažno, navodi list i podsjeća kako je Hoare također rekao da je ozlijedio nos i nogu prethodnog vikenda kada je nakon dječje zabave rastavljao veliki šator.

Britanski premijer Cameron je angažirao bivše urednika lista News of the World Andyja Coulsona kao predstavnika za medije pošto je Coulson 2007. dao ostavku na uredničko mjesto zbog prisluškivanja telefona članova kraljevske obitelji. (Hina)

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Ostao bez teksta VIDEO Novinar jednim pitanjem zaledio Vučića: "Čestitam, pobijedili ste" Tucker Carlson intervjuira Vladimira Putina oglasio se na mrežama Novinar koji je intervjuirao Putina otkrio detalje iza kamere: "Ima jednu naviku..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene