Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u Rusiji

VIDEO Zastrašujući prizor: Turistički helikopter nestao u buktinji nakon pada, poginulo šest osoba

Šestero ljudi je poginulo, a najmanje sedam teško ozlijeđeno u zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila u Rusiji u četvrtak ujutro. Turistički helikopter nestao je u ogromnoj vatrenoj kugli nakon što je pao u polje tijekom leta.

Šokantna snimka koja se raširila internetom pokazuje trenutak u kojem putnički helikopter Mi-8 u plamenu pada na travnjak nakon obilaska ruskih planina Altaj. Nesreća se dogodila u selu Tjungur.

Točan uzrok nesreće tek treba biti utvrđen. U prvim izvješćima ruskog ministarstva za hitna stanja navodi se da je helikopter udario u električne kablove. Nakon udara piloti su izgubili kontrolu nad letjelicom.

Druga pretpostavka je da je došlo do problema s elektrikom unutar helikoptera.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Sinovi i kćeri" Ogromna nezaposlenost natjerala ih na bizaran potez: "Nismo mi drukčiji od mladih koji imaju posao"

U helikopteru je bilo 13 turista, među kojima je osam žena. S njima su bila i tri člana posade, javlja Mash.

Poginulo je šest osoba, devet je ozlijeđeno, a jednoj osobi nije bila potrebna liječnička pomoć. Ozlijeđeni su u teškom stanju prevezeni u bolnicu.

"Prilikom slijetanja u selo Tjungur, okrug Ust-Koksinski, helikopter Mi-8 Altai Avia udario je u električne žice, pao i zapalio se", prenosi ruska agencija Tass.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova usluga? Poduzetnički duh na hrvatski način: Zaposlenik HEP-a službenim autom radio dostavu hrane

Dva sela s oko 2000 stanovnika, Tjungur i Kučerla, ostala su bez struje zbog oštećenja dalekovoda.

Helikopter je poletio kako bi putnici razgledali planinu Beluha. Vrh te planine najviši je u planinama Altaj u južnom Sibiru i doseže visinu od oko 4505 metara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene