Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješno odbijanje IS-a

Zračni udari na Kobani precizniji zbog suradnje s Kurdima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 32 borca Islamske države ubijena su u preciznim zračnim udarima u Kobaniju ovoga tjedna koje je omogućila tješnja suradnje s kurdskim snagama na terenu nakon što se pojačalo bombardiranje tog sirijskog grada, priopćila je jedna promatračka skupina.

Kurdski dužnosnici su rekli da je glavna kurdska naoružana skupina, YPG, dala koordinate boraca Islamske države u Kobaniju koaliciji predvođenoj SAD-om koja bombardira položaje Islamske države u Iraku i Siriji.

Pročitajte i ovo 14 mandata za Domovinski pokret Rezultati ankete S kim bi Domovinski pokret trebao koalirati? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Zoran Milanović čeka se most? Milanović već ima podršku 57 zastupnika? "Pitali su nas želimo li razgovarati"

"Vođe YPG-a rekli su koaliciji lokaciju meta koje su zatim gađane", kazao je glasnogovornik YPG-a Polat Can u izjavi za Reuters.

Kurdi skinuli zastavu IS-a sa strateškog brda u Kobaniju

YPG pokušava obraniti Kobani od bolje naoružanih boraca Islamske države koji su koristili tenkove, topništvo i izvršile samoubilačke napade kamionima bombama u mjesec dana dugoj ofenzivi na taj grad na granici s Turskom.

Islamska država je osvojila veći dio istočnog i južnog Kobanija, ali ovoga tjedna nije puno napredovala. Kurdske snage kažu da su povratile kontrolu nad područjima zapadno od grada. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene