Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Sama protiv svih

Borila se za europske vrednote: ISIS za njezinu glavu nudi milijun dolara, a Danci joj sude

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palani je 2014. godine napustila sveučilište kako bi otišla u rat. Protiv ISIS-a se najprije borila uz Kurde na sjeveru Sirije, a potom se pridružila i pešmergama u Iraku.

Čelnici Islamske države ponudili su čak milijun dolara nagrade onome tko ubije Joannu Palani, 23-godišnju dansku studenticu kurdskoga podrijedtla, prenosi portal al-Arabiya, čiji su novinari tu informaciju pronašli na profilima kojima se služe borci ISIS-a. 

Pročitajte i ovo Ukrajinski vojnici u Kremini 12. siječnja 2023. rat u Europi Pet glavnih točaka koje Rusi probijaju, Ukrajinci su nadjačani: "Situacija je napeta" Ilustracija 'Zamrznuli' frontu Moćno oružje košta svega nekoliko stotina eura, a paralizira Putinove vojnike: "Ubijam Ruse, nisu trebali doći ovamo. Nije mi ih žao"

Palani je 2014. godine napustila sveučilište kako bi otišla u rat. Protiv ISIS-a se najprije borila uz Kurde na sjeveru Sirije, a potom se pridružila i pešmergama u Iraku.

Djevojka je u međuvremenu zatvorena u Danskoj i mogla bi provesti naredne dvije godine u zatvoru ako je vlasti proglase krivom na suđenju koje počinje upravo u utorak, otkriva Independent.

Naime, jednom nakon što se 2015. godine privremeno vratila u Dansku, Palani je oduzeta putovnica na 12 mjeseci, međutim oglušila se na zabranu i otputovala iz države.

"Nije mi jasno na koji način predstavljam prijetnju Danskoj? Pa pripadala sam vojsci koju je upravo Danska obučavala da se bori protiv ISIS-a", upitala je na svom profilu na Facebooku Palani, koja je svojedovno svoj odlazak u rat objasnila riječima: "Idem se boriti za ženska prava, za demokraciju, za europske vrednote koje sam usvojila kao Dankinja".

Palani je, dodajmo, rođena u izbjegličkom kampu u Ramadi, no njezini roditelji su imali tu sreću da su dobili danske papire još dok je ona bila djevojčica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene