Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlaze u IS

'Zgodni džihadisti' mamac su za klinke sa Zapada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo svakog tjedna u javnost dospije vijest o djevojčicama koje odlaze put Sirije.

Tri britanske školarke nedavno su napustile svoje domove i uputile se u Siriju, na prostor Islamske države. S obzirom na kadrove koji nam pristižu u režiji džihadista, čovjek se ne može ne zapitati - što te djevojčice tjera da napuste sigurnost svojih domova?

Pročitajte i ovo Trovanje djevojčica u Iranu u pet pokrajina Otrovano 2500 djevojčica: Krenula uhićenja, sumnja se da je u škole namjerno puštan plin Ilustracija Sretan kraj potrage Dvije djevojčice nestale u Splitu: Brzom intervencijom policije ubrzo su pronađene

Ayesha je u ranim dvadesetim godinama, a džihadisti su je prvi put kontaktirali kad je imala 16. Putem Facebooka joj se javio muškarac koji je rekao da je vrlo atraktivna te da je vrijeme da 'pokrije tu ljepotu jer je dragocjena'. Ako to ne napravi, rekao joj je muškarac, završit će u paklu.

Preživio je pakao: Tinejdžer koji je pobjegao od života unutar Islamske države

Tako je počeo put njene radikalizacije, davno prije uspona Islamske države, prenosi BBC.

'Iz nekog razloga, džihadiusti su u svim 'promo materijalima', na snimkama, na slikama, bili iznimno zgodni. I bilo mi je zanimljivo da mogu upoznati tako nekoga tko prakticira moju vjeru', rekla je Ayesha.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene