Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SEKSIZAM NA DJELU

Zabranili vožnju ženama na prednjem sjedalu vozila: ''Ometaju muškarce u vožnji''

Kamioni, ilustracija - 1
Kamioni, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Lokalne vlasti u gradu Lira u Ugandi zabranile su ženama da sjede na prednjem sjedalu u kamionima.

Nakon teške prometne nesreće 10. siječnja, u kojoj je živote izgubilo devetero ljudi, a ozlijeđeno je 19 ososba, žene se više ne smiju voziti u prednjem dijelu vozila. Policija je kao uzrok ove nesreće utvrdila objesnu i prebrzu vožnju te pretovarivanje kamiona, no lokalne vlasti u Liri odlučile su da su krivac i žene, prodavačice na tržnici, koje sjede na prednjem sjedalu pored vozača. Naime, ocijenili su da su njihova pojava dekoncentrira muškarce pa zato uzrokuju nesreće.

Pročitajte i ovo Gužva u Frankopanskoj ulici - 4 Zanimljivi podaci Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, kome su povjerenje dali mladi? Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu

Lokalni dužnosnik kazao je kako su prodavačice često "neprimjereno" odjevene i zahtijevaju da sjede u prednjem dijelu vozila, a muškarci se nisu u stanju kontrolirati pa ih to ometa i zbog toga prouzrokuju prometne nereće, prenosi Nairobinews.

Zbog toga je zabranjeno ženama koje iz Lire putuju na okolne tržnice da sjede na prednjem sjedalu vozila.

S druge strane, predstavnik prijevoznika iz Lire kazao je kako su vozači ti koji nisu disciplinirani i ne poštuju zakone jer vlasnici kamiona ne zapošljavaju kvalificirane ljude, no istaknuo je da svi poštuju novu odluku. "Ni jedna žena ne može sjediti na prednjem sjedalu, makar bila žena vozača", rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene