Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dijelovi snimke nestali

VIDEO Drama u Engleskoj: Žena tvrdi da su je u pritvoru skinuli, drogirali i seksualno napastvovali - policajci

Privedena žena u Manchesteru
Privedena žena u Manchesteru Foto: Screenshot/Twitter
Zayna Iman tvrdi da je bila skinuta, drogirana i seksualno zlostavljana u policijskom pritvoru u Manchesteru, u Engleskoj. Objavila je snimku na kojoj se vidi polugola žena okrenuta licem prema dolje u ćeliji. Žena je u pritvoru završila nakon što je osumnjičena da se predozirala drogama.

Videosnimka nadzorne kamere do koje je došla 38-godišnja Zayna Iman pokazuje kako je tri policajke stavljaju na madrac, a zatim joj skidaju traperice i režu donje rublje. Policija navodi da je pritvorena dobila odjeću koja se ne može poderati zbog njezine dobrobiti.

Snimka nadzorne kamere pokazuje da su je policajci obukli samo u kratke hlače i ostavili je tako u ćeliji. Sky News navodi da nedostaju tri sata snimke od pritvora koji je trajao 40 sati, a koju policija Manchestera nije dostavila.

Iz policije poručuju da trenutno nema dokaza o počinjenju kaznenog djela od strane njihovih zaposlenika te da je Iman u svojoj izjavi - lagala.

"Umjesto da ženi bez svijesti pruže liječničku pomoć, mislili su - 'Bolje da joj umjesto toga skinemo odjeću i ostavimo je tamo'. To je samo nešto što policija radi iz svojih perverznih pobuda", navodi Iman.

Uhićena u veljači 2021.

Policajci su u njezin dom ušli rano ujutro, 5. veljače 2021. nakon dojave o ženi pod utjecajem kokaina kojoj je potrebna pomoć. Uhićena je nakon što je policajci srušila naočale s lica.

Tijekom narednih 40 sati je zadržana u policijskoj postaji. Sky News javlja da su njezine optužbe o seksualnom zlostavljanju potkrijepljene medicinskom dokumentacijom o seksualnim ozljedama.

Pročitajte i ovo Lučka kapetanija Uključena Lučka kapetanija Tragedija u Primoštenu: Mladić skakao u more i nestao, policija pronašla tijelo

Bivši glavni policijski nadzornik Greater Manchester Policea Martin Harding koji je vidio dostupnu snimku, rekao je kako vjeruje da je Iman silovana.

"Vjerujem da ju je silovao policajac i vjerujem da sustav to zataškava. Ostavljena je licem prema dolje, s rukama iza leđa, a sumnjaju da se predozirala drogom. Gdje je tu briga o njoj?", dodao je.

Nedostaju dijelovi snimke

Sky News tvrdi da je pronašao tri praznine unutar snimke policijske nadzorne kamere koja im je dostavljena.

Nedostaje dio snimke koji pokazuje vrijeme između uhićenja Iman i trpanja u policijski kombi u 1:59 ujutro prije nego što je odvedena u policijsku postaju, udaljenu deset minuta vožnje, i nošena bez svijesti u ćeliju u 3:26 ujutro.

Nosile su je tri policajke, a jedan policajac stoji blizu vrata ćelije prije nego nestane. Četvrta policajka zatim provodi pretragu. Harding smatra da nema nikakva opravdanja za pretres do gola i da u zapisniku o pritvoru ne postoji ništa što objašnjava zašto je izvršeno.

Druga praznina u snimci dolazi između 9:49 i 11 sati sljedeće jutro. Zadnji put je viđena dok baca šalicu po sobi prije nego što se pojavila više od sat vremena kasnije i ponašala čudno. Treći dio koji nedostaje je oko 13:00 sljedećeg dana, gdje je ona gola i gleda izravno u kameru prije nego što dolazi od prekida na cijeli sat.

Iz ćelije otišla u bolnicu

Oko 20 sati toga dana dobiva trenirku prije izlaska iz ćelije. Odlazi ravno u bolnicu gdje se u medicinskom nalazu navodi da je "primljena s akutnom psihotičnom epizodom" koja je riješena bez liječenja.

Pročitajte i ovo Giovanni Angelo Becciu Velika afera Jedno od najvećih suđenja u povijesti Vatikana: Pogledajte što s optuženičke klupe poručuje nekad moćni kardinal

Dodaju da je "vrlo vjerojatno kako je ovo povezano s drogom za silovanje koja je dovela do seksualnog napada".

"Policija šireg Manchestera predana je pružanju kvalitetne usluge svima onima s kojima policija dolazi u kontakt. Ako se dokaže da je usluga pala ispod prihvatljive razine, policija se ispričava i poduzima potrebne radnje", priopćeno je iz policije.

Dijelove snimke koje su nestali nisu komentirali.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene