Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija zatvorila ulicu

Žena samoubojica napala policijsku postaju u Istanbulu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žena bombaš samoubojica raznijela se u utorak u policijskoj postaji u istanbulskoj povijesnoj četvrti Sultanahmet ubivši jednog policajca i ranivši drugoga, rekao je guverner Istanbula i javili turski mediji.

Žena je govorila engleski dok je ulazila u zgradu ali njezina nacionalnost i identitet se ne znaju, rekao je guverner Vasip Sahin novinarima na mjestu događaja.

Pročitajte i ovo Napad u crkvi u Istanbulu Ubojice u bijegu VIDEO Napad u istanbulskoj crkvi: Dvojica maskiranih muškaraca upala na misu i ubila jednu osobu Probijen strop tunela podzemne željeznice u Istanbulu Sve je snimljeno VIDEO Incident u podzemnoj: Bušilicom slučajno probili tunel metroa

Turski mediji navode da je jedan policajac umro od posljedica ranjavanja.

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost ali ovaj bombaški napad dolazi manje od tjedna nakon što je ekstremno ljevičarska skupina DHKP-C objavila da stoji iza napada granatom na policiju u blizini ureda premijera u Istanbulu.

Policija je zatvorila ulicu u kojoj je došlo do napada u utorak, s druge strane trga od muzeja Aja Sofije i Plave džamije i u blizini Cisterna bazilike koje su među najvažnijim turističkim destinacijama u jednom od najposjećenijih svjetskih gradova.

Javni promet je obnovljen nakon kratkog prekida i neki turisti su i dalje obilazili Trg Sultanahmeta unatoč obilnom snijegu.

DHKP-C (Revolucionarna narodna oslobodilačka stranka - Fronta) je upozorio da će biti još napada nakon onoga u prošli utorak u kojem je priveden muškarac s automatskim oružjem u blizini palače iz osmanskog razdoblja Dolmabahce.

Ova skupina stoji i iza samoubilačkog bombaškog napada na američko veleposlanstvo prošle godine kao i napada na turske policijske postaje.

Turska je suočena i s drugim sigurnosnim prijetnjama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene