Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

13-godišnja Hannah Jones

'Srce namijenjeno meni može spasiti nečiji život'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hannah Jones, tinejdžerica koja želi umrijeti dostojanstveno, jučer je rekla kako je sretna što odbija transplantaciju jer tako može spasiti tuđi život.

13-godišnja Hannah, koja je smrtno bolesna, uspjela je uvjeriti liječnike i službene osobe, koji su njenoj obitelji prijetili tužbom, da joj dopuste dostojanstveno umrijeti.
Djevojčica je jučer govorila o svojoj odluci koju je donijela nakon dugog perioda patnje i boli. 'Znam da je lista čekanja na transplantaciju srca dugačka. Sretna sam što ću svojom odlukom pomoći nekome kome je srce neophodno', dodala je. 

Pročitajte i ovo Macron podržao prijedlog zakona o medicinski potpomognutom umiranju slijedi rasprava Macron podržao zakon koji podržava eutanaziju: "Otvara mogućnost traženja pomoći pri umiranju" Norveškom kralju Haraldu ugrađen je pacemaker Priopćenje palače Norveškom kralju pozlilo na odmoru u Maleziji: Završio na hitnoj operaciji, ugradili mu pacemaker

>> 13-godišnjakinja odbila operaciju srca

O svojoj odluci da odbije transplantaciju Hannah kaže: 'Odlučila sam da je cijeli potez previše rizičan te čak ako se i podvrgnem operaciji ishod može biti nepovoljan. Provela sam u bolnici već previše vremena i od tamo nosim samo loše uspomene'.

'Normalna sam djevojčica i dugo sam razmišljala o svemu tome. Teška je spoznaja da ću umrijeti ali također smatram da sam donijela najbolju odluku za sebe.'

'Nitko ne shvaća da sam morala odrasti brže nego druga djeca', dodaje Hannah koja je od leukemije oboljela s 5 godina, a nakon pogoršanja ima problema i sa srcem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene