Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Amerikanci ostaju u Iraku

Zebari: Irak ne očekuje Obaminu radikalnu odluku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova američka administracija zajamčila je iračkoj Vladi da predsjednik Barack Obama neće donijeti prijevremenu odluku o povlačenju američkih postrojba iz Iraka, rekao je irački ministar vanjskih poslova Hošijar Zebari u Ankari.

'Dobili smo jamstva da će predsjednik Obama nastaviti politiku kontinuiteta', rekao je Zebari novinarima nakon susreta s turskim kolegom Alijem Babakanom. Barack Obama neće donijeti korjenite odluke o tom pitanju i svaka odluka će biti donesena nakon savjetovanja s vojnim zapovjednikom na terenu i iračkom Vladom, objasnio je Zebari.

Pročitajte i ovo Povlačenje soka Opoziv proizvoda Povlači se serija popularnog soka Zelenski u Avidijivki nakon mjeseci žestokih borbi Pala je Avdijivka: Ukrajinske snage povukle se iz razorenog istočnog grada, ostali su bez streljiva

Podsjetio je da se u Iraku 2009. održavaju mjesni i opći izbori, što je od velike važnosti i za Irak i za Sjedinjene Američke Države, pa ne vjeruje da će američka administracija donositi nagle odluke. 'Godina 2009. bit će sigurno odlučna za budućnost, stabilnost i politički sustav Iraka', naglasio je.

'Osobno ne vjerujem da će ove godine biti velikoga povlačenja vojske iz Iraka jer su ulozi previsoki za SAD, za Irak, za regiju i sav svijet', inzistirao je. Tijekom izborne kampanje Obama je obećao da će povući američke postrojbe iz Iraka u roku od 16 mjeseci, uzimajući u obzir stajališta vojnog zapovjednika na licu mjesta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene