Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen ili ne?

Zbrka oko sudbine bivšeg Gaddafijevog glasnogovornika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijske milicije uhvatile su u subotu bivšeg glavnog glasnogovornika Moammera Gaddafija, ustvrdila je vlada, ali audiosnimka na Facebooku na kojoj se tvrdi da je glas Mousse Ibrahima zanijekala je njegovo uhićenje.

Nema neovisne potvrde autentičnosti ili vremena snimke na Facebooku datirane 20. listopada, godinu dana nakon smrti diktatora.Priopćenje iz premijerova ureda reklo je kako je Ibrahim, glasnogovornik Gaddafijeva režima tijekom prošlogodišnjeg rata, uhvaćen u gradu Tarhounu, 70 km južno od Tripolija. "Prebacujemo ga u Tripli na ispitivanje", stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Libija, satelitske snimke - 4 objavljene satelitske snimke Vodena apokalipsa u Libiji: Broj mrtvih raste, na ulicama leže tijela umotana u deke Satelitske snimke pokazuju razmjere katastrofe u Libiji - 8 5200 poginulih Tuga i očaj stanovnika: Satelitske snimke prikazuju razmjere katastrofe u Libiji

>> Libijci slave godišnjicu ustanka kojim je svrgnut Gaddafi

Libijska vlada i ranije je krivo tvrdila kako je hvatala Gaddafijeve pristaše, a u subotu nije objavila nikakve fotografije koje bi pokazale Ibrahima u pritvoru.

Ne zna se gdje se on nalazi od pada glavnog grada Tripolija u kolovozu 2011. Vlada je tvrdila da ga je uhvatila prošloga listopada ali je on nazvao agenciju Reuters kako bi to zanijekao.

U snimci na Facebooku glas koji zvuči kao Ibrahim je rekao: "Glede vijesti o mojem uhićenju...i širenju tih vijesti u medijima, to je samo kako bi se odvratila pozornost sa zločina koje čine NATO saveznici".

Glas kaže kako Ibrahim, koji je držao redovite konferencije za novinare u luksuznom hotelu u Tripoliju gdje su boravili novinari tijekom prošlogodišnjeg rata, nije više u Libiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene