Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestaje im vode i struje

PAKLENI TOPLINSKI VAL 122 mrtvih u dva dana na neizdrživih 45 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Nawaz Sharif upozorio je distributere električne energije da neće trpjeti nestanak struje u mjesecu ramazanu koji je počeo ovih dana.

Toplinski val koji je zahvatio najveći pakistanski grad Karachi i okruge u pokrajini Sindhu, na jugu zemlje, odnio je barem 122 života od subote, rekao je tajnik za zdravstvo te pokrajine Saeed Mangnejo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Glas građana Što mislite u vrućinama u travnju? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni

"Od subote je 114 osoba umrlo u Karachiju i osam u trima okruzima Sindha", rekao je za AFP. Temperatura u Karachiju, velikom lučkom gradu na jugu, popela se u subotu na 45 Celzijevih stupnjeva, nešto manje od rekordnih 47 zabilježenih u lipnju 1979.

Više od 2300 umrlih u valu vrućine u Indiji

Vlada pokrajine Sindha uvela je posebne mjere u svim bolnicama i otkazala godišnji odmor za medicinsko osoblje. Liječnik Seemin Jamali, ravnatelj hitne medicinske službe u javnoj bolnici Jinnah rekao je da je u njegovoj ustanovi umrlo više od sto ljudi. "Svi su umrli od srčanog zastoja", kazao je.

Posljedice toplinskog udara pogoršavaju prekidi u opskrbi električnom energijom koji su prouzročili poremećaj u opskrbi vodom, objavila je javna ustanova koja upravlja opskrbom vodom u tom gradu s 20 milijuna stanovnika.

UMRLA 1371 OSOBA Liječnicima zabranjen godišnji, temperature iznad 47 stupnjeva Celzijevih

Premijer Nawaz Sharif upozorio je distributere električne energije da neće trpjeti nestanak struje u mjesecu ramazanu koji je počeo ovih dana, prenio je čelnik njegova ureda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene