Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvaćena 864 imigranta

FOTO Zbog ilegalaca s Kosova, pojačane kontrole na granicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preko Srbije, najčešće Beograda i Subotice, Albanci se pokušavaju domoći Mađarske, odnosno Europske unije.

U protekla 24 sata mađarska policija uhvatila je 864 osobe koje su pokušale prijeći granicu Mađarske i Srbije, a među njima je i 630 osoba s Kosova, javlja Tanjug.
Protiv četiri osobe je pokrenut i postupak zbog krijumčarenja ljudi, a protiv jedne za falsificiranje dokumenata.

S Kosova odlazi sve više stanovnika, o čemu posljednjih tjedana intenzivno izvještavaju srbijanski mediji, a prema najcrnjim procjenama od kolovoza prošle godine iz ove je zemlje otišlo čak 120 tisuća osoba. Glavni razlog - veliko siromaštvo i nezaposlenost. Preko Srbije, najčešće Beograda i Subotice, Albanci se pokušavaju domoći mađarske, odnosno Europske unije. Zbog sve više ilegalnih prelazaka, pojačane su ophodnje na mađarsko-srbijanskoj granici.

Pročitajte i ovo Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za ljude ubijene u beogradskoj školi Očajno razdoblje za susjede Dvije tragedije urezale su se u tkivo moralno posrnule Srbije, a pamti se i diplomatski rolerkoster s Hrvatskom

Kosovo napustilo 120 tisuća Albanaca!

Zbog velikog broja ilegalnih imigranata a Kosova u osiguravanju državne granice s Mađarskom odnedavno pomaže i Žandarmerija Srbije. Ravnatelji policija Njemačke, Mađarske, Austrije i Srbije sastali su se prije dva dana u Beogradu i najavili jače kontrole graničnog pojasa.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene