Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori

Zatvorena birališta u BiH, odaziv veći nego na izborima za EU parlament

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Birališta u BiH zatvorena su u 19 sati a a tijekom dana zabilježen je veći odaziv nego na izborima za zastupnike u Europskom parlamentu provedenim 2013. godine.

Birališta u Bosni i Hercegovini na kojima su hrvatski državljani s prebivalištem u toj zemlji mogli glasovati na izborima za predsjednika Hrvatske zatvorena su u 19 sati a tijekom dana zabilježen je veći odaziv nego na izborima za zastupnike u Europskom parlamentu provedenim 2013. godine.

Pročitajte i ovo Plenković, Tomašević i Grbin na biralištu Političari pohrlili na birališta FOTO Milanović glasao pa optužio premijera za kršenje izborne šutnje. Glasali i Plenković, Grbin, Tomašević... Srna Bijuk - 1 Nema nastave Birališta u školama spremna: Za njih je srijeda nova nedjelja pa nema fizike, hrvatskog, povijesti...

"Odaziv birača ovoga puta bio je znatno veći", kazao je Hini Pero Bilušić, prvi tajnik hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu i koordinator provedbe izbora na teritoriju BiH.

Tuzlanski radnici nastavljaju prema RH, tvrde da nisu dobili jamstva

Već do 15 sati u BiH je glasovalo gotovo pet tisuća hrvatskih državljana a za sudjelovanje na izborima prethodno se registriralo njih nešto manje od 5700.

Tijekom dana veliki broj hrvatskih državljana tražio je potvrde o upisu u birački popis kako bi mogli glasovati iako se nisu ranije registrirali a nakon toga su na nekim biračkim mjestima, prije svega u Mostaru, nastupile i gužve i duža čekanja.

"Možemo ipak kazati da je glasovanje proteklo bez većih poteškoća", kazao je Bilušić.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene