Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posada prska sve dijelove broda

Zaraza na jednom od najvećih svjetskih kruzera, gotovo 200 ljudi povraća i ima proljev

Kruzer Ovation of the Seas (Foto: AFP)
Kruzer Ovation of the Seas (Foto: AFP) Foto: Afp
Na jednom od najvećih svjetskih kruzera, Ovation of the Seas, gotovo 200 putnika zaraženo je upalom probavnog sustava te imaju simptome bolova u trbuhu, povraćanja i proljeva. Epidemija je to koja je izbila na brodu s više od 5800 putnika, koje je trenutno usidren u australskoj luci Hobart.

Američki kruzer Ovation of the Seas s više od 5800 putnika, u vlasništvu kompanije Royal Caribbean International, zahvatio je problem s epidemijom upale probavnog sustava kod 195 putnika, prenose svjetski mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Koronavirus u Hrvatskoj Preminule četiri osobe: Novi podaci nacionalnog stožera pokazuju kakvo je stanje po županijama Ilustracija ŠIRENJE INFEKCIJE Ospice potvrđene kod još dvoje djece u susjedstvu: Liječnici poslali upute tko im se sve treba javiti

Navedeni kruzer jedan je od najvećih na svijetu, a posljednjih 14 dana proveo je na pučini, putujući između Singapura i Sydneyja. Zbog zdravstvenih problema putnika kruzer je bio primoran pristati u australskoj luci Hobart.

Navedena kompanija koja je vlasnica kruzera u priopćenju navodi kako je riječ o prolaznoj zarazi te da je većini putnika pružena liječnička pomoć na brodu.

"One koje je ta zaraza kratkog vijeka zahvatila liječili su naši liječnici na brodu s 'preko-pulta' lijekovima i nadamo se da će svi naši gosti ubrzo biti bolje", stoji u priopćenju kojeg prenosi ABC.

"U međuvremenu poduzimamo sanitarne korake kako bismo smanjili rizik od daljnje zaraze na brodu", piše nadalje u priopćenju.

Putnici putem društvenih mreža objavljuju snimke sanitarnih timova koji prskaju hodnike paluba na tom kruzeru.

Restorani na kruzeru su zatvoreni, a sva brza hrana je obustavljena.

"Na brodu se poduzima apsolutno sve kako bi se stvari stavile pod kontrolu, peremo ruke desetak puta na dan. Higijena je prvoklasna i očito je da je zarazu donio netko od putnika na brod", rekao je jedan od putnika za ABC.

Kruzer bi uskoro trebao napustiti luku Hobart i stići u Syndey u četvrtak po lokalnom vremenu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene