Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opovrgava napise

Zapovjednik sirijskih pobunjenika: Nismo dobili oružje iz Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjednik sirijske opozicijske vojske general Salim Idris opovrgnuo je medijske napise o pošiljkama oružja koje su pobunjenici primili, navodno i iz Hrvatske. Kaže kako njegovu vojsku potresa teški nedostatak oružja.

Salim Idris, zapovjednik opozicijskih snaga opovrgnuo je napise o ulasku većih količina oružja u Siriju za potrebe pobunjeničkih snaga. Idris tvrdi da nikakvih pošiljki oružja nije bilo, piše Boston Globe.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

'Ne želimo hranu ni vodu, ne želimo zavoje, kada nas rane, želimo umrijeti. Jedino što nam treba jest oružje', rekao je general Idris u telefonskom razgovoru za AP.

'Trebamo protutenkovske i protuzračne rakete da bismo zaustavili kriminalni režim Bashara Assada. Cijeli svijet zna što nam je potrebno, a ipak gledaju sa strane kako sirijski narod pogiba', rekao je Idris i dodao kako odgađanje slanja pomoći u Siriju samo prolongira dvogodišnji ustanak protiv Assadova režima u kojem je ubijeno već 70.000 ljudi, piše GlobalNews.

Idris je zanijekao da su pobunjenici primili nekoliko pošiljki oružja i tvrdi kako se pobunjeničke snage nose s teškim nedostatkom naoružanja. Podsjetimo, New York Times je pisao kako je upravo Hrvatska pobunjenicima slala oružje nakon čega je predsjednik Josipović odlučio povući hrvatske pripadnike mirovne misije na Golanskoj visoravni zbog izloženosti velikom riziku koji bi mogao nastati nakon ove priče New York Timesa. 'Svi smo pročitali izvješće i jasno je da naši vojnici više nisu na sigurnom', rekao je premijer Zoran Milanović.

>> NY Times: Sirijski pobunjenici bore se hrvatskim oružjem!

Hrvatski su visoki dužnosnici također zanijekali slanje oružja korištenog za vrijeme Domovinskog rata sirijskim pobunjenicima.

U međuvremenu, nasilje u Siriji i dalje se nastavlja. Na sjeveru zemlje ponovno su se sukobile vladine i pobunjeničke snage. Pobunjenici pokušavaju zauzeti policijsku akademiju u gradu Aleppu koju su režimske snage pretvorile u vojnu bazu iz koje opetovano bombardiraju četvrti u kojima se nalaze pobunjenici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene