Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi udarac Asadovom režimu

Zapovjednik sirijske vojne policije prebjegao pobunjenicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda izvori bliski režimu sirijskog predsjednika kažu da je šef vojne policije ionako trebao uskoro u mirovinu, smatra se da je ipak riječ o moralnom udarcu.

Zapovjednik vojne policije sirijske vojske je dezertirao i izrazio podršku ustanku protiv predsjednika Bašara al-Asada, po video snimci i izvoru iz sirijskih službi sigurnosti.

Dezerterstvo visokog vojnog časnika, iako nije strateški bitno u 21 mjesec dugom sukobu, predstavljat će moralni udarac Asadovim snagama koja se nastoje oduprijeti napredovanju pobunjenika u cijeloj zemlji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spremni za donaciju Rusi OPCW-u nude dva milijuna dolara za uništenje Asadovih kemikalija Slika nije dostupna Vođa al-Nusre Prekretnica u Siriji: Ubijen Asadov najjači protivnik?

>> Sirija: Bombardirali ljude koji su čekali kruh, deseci mrtvih

"Ja sam general Abdelaziz Jasim al-Šalal, zapovjednik vojne policije. Dezertirao sam zbog zastranjenja vojske od njezine primarne dužnosti da brani zemlju i njezinog pretvaranja u bande za ubijanje i uništavanje", rekao je sirijski časnik u snimci objavljenoj na YouTubeu.

Izvor iz sirijskih službi sigurnosti potvrdio je dezerterstvo ali je umanjio njegovu važnost. "Šalal je prebjegao, ali je za mjesec dana trebao ići u mirovinu i učinio je to samo kako bi se predstavio kao junak", rekao je izvor. Neki pobunjenički izvori su rekli da je pobjegao u Tursku, a nije jasno kada je general promijenio strane.

"Vojska je uništila gradove i sela i počinila pokolje nad nenaoružanim stanovništvom koje je izašlo na ulice tražeći slobodu", rekao je al-Šalal i zaključio: "Neka živi slobodna Sirija". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene