Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident u Londonu

VIDEO Zapalio se Dreamliner na Heathrowu, sve piste bile zatvorene!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve su piste na londonskom aerodromu Heathrowu bile zatvorene nakon što je na avionu Ethiopian Airlinesa, novom Boeingovom Dreamlineru 787, izbio požar. U međuvremenu je stigla vijest o još jednom incidentu s istim tipom aviona.

Sve piste na najvećem londonskom aerodromu Heathrowu nakratko su bile zatvorene nakon 'incidenta' s avionom Ethiopian Airlinesa, javio je BBC.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili! Požar u tvrtki Ekohold u Brckovljanima - 1 Vatra u Brckovljanima FOTO Požar kod Dugog Sela stavljen pod kontrolu: Širio se nesnosan smrad, vatrogasci pozvali pomoć kolega

>> U zračnoj luci Zagreb dvadesetak radnica radi bez ugovora o radu

Agencija Reuters javlja da je u letjelici izbio požar, no nema podataka o njegovim uzrocima. Ista agencija javlja da je riječ o avionu Boeing 787 Dreamliner, dapače o prvoj letjelici takvog tipa koja je poletjela nakon serije problema zbog kojih je čitava flota diljem planeta neko vrijeme bila prizemljena.

Oko aviona, u kojemu nije bilo ni putnika ni posade, sjatile su se brojne vatrogasne ekipe, koje su relativno brzo sanirale situaciju.

Dionice Boeinga na Wall Streetu nakon informacija o incidentu pale su za više od 6 posto.

Danas još jedan incident s Dreamlinerom

Nedugo nakon incidenta na Heathrowu, Reuters je izvijestio da se ranije danas dogodila još jedna nezgoda s istim tipom aviona. Dreamliner u vlasništvu britanskog Thomson Airwaysa na letu iz sjeverozapadne Engleske za SAD morao se zbog 'tehničkih problema' vratiti na aerodrom u Manchester.

Svi putnici iz letjelice su se bez problema iskrcali, a avion je trenutno na tehničkom pregledu.

Američka Savezna uprava za avijaciju (FAA) objavila je kako je danas stupila u kontakt s proizvođačem Dreamlinera Boeingom. 'Svjesni smo situacije i u kontaktu smo s Boeingom, koji istražuje što se dogodilo', rekli su u FAA.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene