Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pakistanski militanti

VIDEO: Zapadne snage ostale bez vojnih vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski militanti su ubili policajca i zapalili su 96 kamiona koji su prevozili Humveeje i vojna vozila za zapadne snage u Afganistanu, u napadu koji su izveli u Peshawaru, na sjeverozapadu zemlje, objavila je policija.

'Napad se dogodio oko 2.30 sata po mjesnom vremenu. Napali su raketama i ručnim bombama, pri čemu su zapalili 96 kamiona', izjavio je načelnik policije Azeem Khan, a prenijela agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion... Država prodaje vozila viđeno - kupljeno Država prodaje 24 vozila: U ponudi auti, kamioni i gliseri...

>> SAD protiv talibana

Glavnina pošiljaka, među kojima i gorivo, za američke i NATO-ove snage doprema se u Afganistan iz Pakistana, i to uglavnom preko planinskih prijevoja između Peshawara, prijestolnice Sjeverozapadne pogranične pokrajine, i grada Torkhama uz granicu.

Niz sličnih napada koji su se dogodili zadnjih tjedana pojačao je zabrinutost da talibanski pobunjenici žele zauzeti prijevoj Khyber kojim prolaze kamioni s namirnicama i vojnom opremom za NATO-ove i američke vojnike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene