Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijen čuvar skladišta

Pobunjenici zapalili 100 NATO-ovih vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talibanski pobunjenici su u sjeverozapadnom dijelu Pakistana zapalili stotinjak automobila u vlasništvu NATO-a, među ostalim i 50 kamiona kojima se strane vojne snage u Afganistanu opskrbljuju namirnicama, opremom i drugim potrepštinama, izvijestila je pakistanska policija.

Taj je napad uslijedio nakon sličnog noćašnjeg napada u istoj regiji, pri čemu je već uništeno oko 200 vozila. 

Pročitajte i ovo Hutisti, jemenski pobunjenici (Foto: Arhiva/AFP) Novi sukob Tko su hutisti, zašto napadaju brodove u Crvenom moru i kakav im je status na Bliskom istoku: Sve o pobunjeničkoj skupini koja je zaratila s SAD-om Trgovački sud u Zagrebu Hrvatska priča Dobar posao u IMES-u: Kako je tijekom stečaja nestalo 19 vozila s ključevima i prometnim dozvolama

'Pobunjenici su zapalili pedesetak kamiona kojima NATO-ove vojne snage opskrbljujemo hranom, sanitetskim materijalom i drugim potrepštinama. Ovo je sličan napad onome što ga je prethodne noći izvelo oko 200 naoružanih pobunjenika', rekao je glasnogovornik policije Anwar Zeb.

'Kad je stigla policija, pobunjenici su se razbježali', kazao je. Oko stotinu vozila, među kojima terenska vozila i kamioni, zapaljeno je. Vatrogasci su uspjeli spasiti četrdesetak vozila. Nešto poslije ponoći pobunjenici su napali NATO-ovo skladište na sjeverozapadu zemlje, zapalivši 65 kamiona, pri čemu je ubijen čuvar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene