Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnja stabilnosti

Pritisak sa Zapada: Riješite krizu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapadni diplomati izvršili su pritisak na čelnike četiriju glavnih političkih stranaka u Makedoniji da se sastanu u četvrtak i pokušaju riješiti duboku političku krizu koja prijeti stabilnosti te bivše jugoslavenske republike.

Visoki vladin dužnosnik rekao je da postoji načelan dogovor za sastanak premijera Nikole Gruevskog, njegovog albanskog koalicijskog partnera Alija Ahmetija i oporbenih čelnika Zorana Zaeva i Menduha Thacia.

Pročitajte i ovo Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom” Slika nije dostupna 'Ovo je izvanredna situacija koja će trajati' Posljednje postaje pred prelazak u Mađarsku koja gradi žičanu ogradu

"To je inicijativa međunarodne zajednice", rekao je neimenovani vladin izvor. Ahmetijev glasnogovornik rekao je da će sastanak biti u četvrtak poslijepodne, a vodit će ga veleposlanici SAD-a i EU-a.

O posljednjim terorističkim napadima na Balkanu - 'To je samo početak'

Oporbeni čelnik Zaev konzervativnu vladu premijera Gruevskog optužuje za zloporabu položaja, korupciju i protuzakonito prisluškivanje 20.000 ljudi, među kojima su i političari, novinari i pravosudni dužnosnici.

Makedonska ministrica unutarnjih poslova i čelnik obavještajne službe podnijeli su u utorak ostavke pošto ih je, kao se čini, Gruevski žrtvovao kako bi spasio svoju vladu nakon skandala s prisluškivanjem koji već mjesecima potresa makedonsku javnost.

Njihove ostavke trebale bi umiriti oporbene prosvjednike koji su najavili da će u nedjelju izaći na ulice kako bi zatražili premijerovu ostavku.

Ostavke su uslijedile nakon što je policija prošloga vikenda izvela akciju u albanskoj četvrt grada Kumanova, pri čemu je poginulo 22 ljudi, 14 Albanaca koje je vlada nazvala teroristima i osam policajaca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene