Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bliži im se kraj?

Islamska država doživjela ozbiljan udarac - Svijet se pita je li to početak njezina kraja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Abdul Rahman Mustafa Mohammed, poznat i kao Abu Alaa al-Afri je prema tvrdnjama iračkog ministarstva obrane ubijen u zračnom napadu u ponedjeljak.

Druga osoba u zapovjednom lancu Islamske države poginula je u zračnom napadu koalicije pod vodstvom SAD-a na sjeveru Iraka, tvrdi iračko ministarstvo obrane, a prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Izrael bombardirao Rafu - 4 Odgovorili su raketama Izrael žestoko bombardirao Gazu samo nekoliko sati nakon oštrih Bidenovih kritika: "Puno nevinih ljudi umire, to mora prestati" Bombardiranje grada Rafe Diplomatski razgovori traju Izrael nastavlja širiti strah na jugu, a Netanyahu odbija prijedloge za primirje: "To je Hamasova deluzija"

Abdul Rahman Mustafa Mohammed, poznat i kao Abu Alaa al-Afri, bio je u džamiji u blizini grada Tal Afar, koja je bila meta savezničkog bombardiranja, objasnio je glasnogovornik ministarstva. Informaciju nisu potvrdile američka vojska, kao ni mediji Islamske države.

Posljednjih nekoliko tjedana pojavila su se nepotvrđena izvješća kako je Afri privremeno preuzeo vodstvo nad operacijama IS-a. Irački izvori tvrdili su, naime, da je vođa Abu Bakr al-Baghdadi onesposobljen u zračnim napadima u Iraku u ožujku.

Tinejdžerice pobjegle muževima džihadistima, ISIS bjesomučno traga za njima

Glasnogovornik ministarstva Ibrahim rekao je za BBC da je Afri ubijen zajedno s desecima miltanata s kojima se sastao u džamiji u selu al-Ayiadiya blizu Tal Afara koji je IS preuzeo u lipnju 2014.

Iako general nije precizirao koja zemlja je provela zračni napad koji se dogodio u ponedjeljak, za većinu njih je odgovoran SAD.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene