Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oslobođen optužbi

Haški sud pustio Momčila Perišića na slobodu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haški tribunal oslobodio je bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčila Perišića.

Perišić je prethodno bio osuđen na 27 godina zatvora, a novu odluku donijelo je Žalbeno vijeće Haškog tribunala, stoji objavljeno na stranicama ICTY-ja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Glavni haški tužitelj Brammertz će tražiti reviziju presude Stanišiću i Simatoviću, o Gotovini još nije odlučio Slika nije dostupna Oslobodio Gotovinu i Markača Sudac Meron samog sebe postavio na čelo žalbenog vijeća u slučaju 'Prlić i ostali'

U rujnu 2011. godine Perišić je prvostupanjskom presudom Haškog suda osuđen na 27 godina zatvora radi pomaganja u zločinima nad muslimanskim stanovništvom u BiH između '93. i '95 godine prošlog stoljeća te zbog raketnih napada na civile u Zagrebu, u svibnju 1995. godine.

>> Žrtve raketiranja u Zagrebu: 'Moralna poanta presude Perišiću je vrlo važna'

Perišićeva obrana u žalbi je kao ključan argument koristila zaključak suca Bakonea Molotoa, da vođenje rata nije zločin.

Suđenje Perišiću počelo je u listopadu 2008. godine, a Perišić se predao Haškom sudu 7. svibnja 2005. godine, isti dan kad je optužnica za ratne zločine protiv njega i službeno obznanjena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene