Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na presudu Perišiću

Žrtve raketiranja u Zagrebu: 'Moralna poanta presude Perišiću je vrlo važna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U raketiranju Zagreba 2. i 3. svibnja 1995., za koje je osuđen bivši general Perišić, život je izgubilo 6 osoba, ranjeno ih je više od 200.

Pobunjeni Srbi iz zraka su napali zagrebačko središte, a projektili su pali i na Dječju bolnicu u Klaićevoj, Dom umirovljenika i HNK. Žrtve napada prisjećaju se krvavih dana, a presuda je, kažu, mala utjeha.

Pročitajte i ovo James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 7 Masakr u Michiganu Povijesna presuda: Otac dječaka koji je počinio pokolj u školi osuđen za ubojstvo Ilustracija Visoki kazneni sud Mladić spolno zlostavljao dijete: Ipak ide u zatvor

'Sama ta kazna meni ništa ne znači, neće mi vratiti moje zdravlje, moju mladost, ali moralna poanta je jako važna', smatra Mina Žunac, jedna od stradalih u raketiranju Zagrebu.

'Kad sam odjednom čula prasak, okrenula sam se licem prema Trgu, i nešto me pogodilo u leđa. Ljudi su počeli padati, sve krvavo, grozno je izgledalo. Uopće nisam shvatila što je to', prisjetila se Biserka Marchioli, stradala u raketiranju Zagreba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene