Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova suradnja

Zajednička sjednica vlada Srbije i RS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednici vlada Republike Srbije i Republike Srpske Mirko Cvetković i Aleksandar Džombić u petak su, nakon zajedničke sjednice dviju vlada u Beogradu, odnose između Srbije i RS-a ocijenili vrlo dobrim, istaknuvši kako će se ti odnosi i ubuduće unaprjeđivati.

Cvetković je nakon sastanka kazao novinarima kako je druga sjednica dviju vlada održana na temelju sporazuma o posebnim usporednim vezama koje postoje između Srbije i RS-a te da je ta sjednica pokazala da postoji vrlo velika suglasnost u svim ključnim pitanjima, da su bilateralni odnosi izvrsni i da je dosadašnja suradnja na visokoj razini.

'Naravno da će se i dalje razvijati i da smo upućeni jedni na druge i ta bliskost je iskazana i na sjednici', kazao je Cvetković, dodavši kako je na sastanku bilo riječi i o europskim integracijama Srbije i gospodarskim prilikama i projektima u Srbiji i RS-u.

Džombić je izrazio žaljenje što je Srbiji odgođena dodjela statusa kandidata za članstvo u Europskoj uniji. Uvjeren je pak da će sve što je Srbija učinila glede toga biti nagrađeno i da će u ožujku dobiti status kandidata.

'Takvo opredjeljenje i djelatnost Srbije važni su i za Republiku Srpsku i otvara nove mogućnosti suradnje Srbije i RS-a', kazao je Džombić.

Članovi dviju vlada na tiskovnoj konferenciji nakon sjednice potpisali su memorandume o razumijevanju između dvaju ministarstava unutarnjih poslova te ministarstava prostornog planiranja, te memorandum između dvaju ministarstva financija o provedbi ugovora o robnom zajmu za gradnju vagona i informacijske tehnologije. (Hina)

Pročitajte i ovo Konstitutivna sjednica srbijanskog parlamenta U Srbiji Totalni kaos u skupštini, padaju uvrede i prijetnje: "Hajde izađi! Majku vam je*em, da vidimo kako ćete proći" Donald Trump i Jared Kushner Velika ulaganja Zet Donalda Trumpa planira graditi luksuzne nekretnine u susjedstvu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene