Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za napetosti s Hrvatskom Janša optužuje slovensku oporbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Janez Janša optužio je vodeću opozicijsku stranku LSD i njezina čelnika Jelka Kacina za "destruktivnost" kada je riječ o zauzimanju pozicija na međunarodnom planu u odnosima s Hrvatskom.

U Sloveniji se ove nedjelje održavaju lokalni izbori. U razgovoru za "Delo" Janša je za "agresivan" pristup u kampanji optužio predsjednika Liberalnih demokrata i zastupnika u Europskom parlamentu Jelka Kacina, te istaknuo da je uvjet za poštene i slobodne izbore u svakoj državi postojanje više političkih elita. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Problemi u susjedstvu Slovenija: Teško do nove vladajuće koalicije Slika nije dostupna Znatniji pad potpore Neugodne polemike: Pad Janšine popularnosti

Janšina Slovenska demokratska stranka (SDS) na lokalnim izborima koji se održavaju u nedjelju želi dokazati položaj najjače političke stranke u državi koji su, do parlamentarnih izbora prije dvije godine, uvjerljivo imali Liberalni demokrati (LDS).

U razgovoru posvećenom izborima i odnosima među slovenskim strankama Janša je Kacina optužio da je svojim javnim izjavama poticao napetosti s Hrvatskom prilikom nedavne krize na Muri vezane uz gradnju nasipa.

Janša je rekao da je na sastanku svih parlamentarnih stranaka o tom pitanju bilo postignuto zajedničko stajalište kako pitanju i njegovu rješenju pristupiti, dok su Kacin i njegova stranka od toga odstupili.

"O tome je u Sloveniji potrebno jedinstveno stajalište koje se na sastanku i pokazalo, ali je u svojim javnim nastupima izrazito destruktivan bio predsjednik LDS-a", rekao je Janša za "Delo".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene