Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemački zapovjednik u Afganistanu

'WikiLeaks dovodi u opasnost živote vojnika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački zapovjednik međunarodnih snaga u sjevernom Afganistanu upozorio je da stavljanje desetaka tisuća tajnih dokumenata o vojnoj akciji u Afganistanu na internet predstavlja smrtnu opasnost.

General bojnik Hans-Werner Fritz mislio je pritom na WikiLeaks koji je prošloga mjeseca objavio veliki broj tajnih vojnih dokumenata u kojima se primjerice navode Afganistanci koji surađuju s vojnicima međunarodnih snaga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uzrok nesreće nije poznat Tragedija u Afganistanu: Pao zrakoplov koji je letio za Moskvu Potres u Afganistanu JAKI UDAR Snažan potres jačine 6,4 pogodio Pakistan i Afganistan

'Smatram da je to apsolutno neodgovorno’, rekao je Fritz. ‘To dovodi u opasnost živote i zdravlje ne samo naših njemačkih vojnika već svih vojnika raspoređenih u Afganistanu’.

>> Afganistan: Ubijen jedan mađarski i dvojica francuskih vojnika

On je govorio na konferenciji za novinare organiziranoj povodom dolaska njemačkog ministra obrane Karla-Theodora zu Guttenberga i predsjednika parlamenta Norberta Lammerta u kratak posjet Afganistanu. WkiLeaks je priopćio da ima namjeru do kraja godine objaviti još oko 15.000 vojnih dokumenata. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene