Obavijesti Video Pretražite Navigacija
raste broj slučajeva

WHO istražuje izvješća o djeci zaraženoj majmunskim boginjama: "Zabrinut sam jer to sugerira..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) priopćila je da bi "trajni prijenos" virusa majmunskih boginja diljem svijeta mogao dovesti do toga da bi on mogao početi prelaziti i na visokorizične skupine poput trudnica, imunokompromitiranih osoba i djece.

WHO je u srijedu priopćio da istražuje izvješća o zaraženoj djeci, uključujući dva slučaja u Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i izvješća iz Španjolske i Francuske. Nijedan od slučajeva kod djece nije bio težak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Niz zaraznih bolesti Stiže li nam "bolest X"? Britanski profesor upozorava na novu pandemiju: "Bilo bi pogrešno smatrati da smo zaštićeni"

Virus je dosad identificiran u više od 50 novih država izvan Afrike u kojoj je on endemski. U tim zemljama također raste broj slučajeva, rekao je WHO, pozivajući na više testiranja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasio se WHO Hoće li majmunske boginje zaustaviti europske festivale? "Većina ljudi je seksualno aktivna i vrlo mobilna"

"Zabrinut sam zbog kontinuiranog prijenosa jer to sugerira da se virus utemeljio i da bi mogao prelaziti na skupine visokog rizika, uključujući djecu, imunokompromitirane i trudnice", rekao je šef WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene