Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manji broj zaraženih

WHO: Smanjena je opasnost od širenja ebole u druge zemlje, no borba ne prestaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije od virusa ebole umrlo je 10.587 od ukupno 25.556 zabilježenih zaraženih osoba

Epidemija ebole u zapadnoj Africi još prijeti drugim zemljama ali se čini da se opasnost od njezinog širenja smanjuje, jer se bolešću zahvaćena područja smanjuju, objavila je u petak Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Pročitajte i ovo Sanja Kurečić Filipović i Valentina Baus, reporterka Dnevnika Nove TV povećan broj oboljelih Je li Hrvatska žarište opasne bolesti? Evo što kaže epidemiologinja Ilustracija novi rezultati Svjetska zdravstvena organizacija objavila dobre vijesti, ali i važno upozorenje: "U nekoliko zemalja virus se ponovno širi"

Rat u kojem ne pobjeđujemo: Kako nas globalno zatopljenje čini bolesnima

Ta je agencija u kolovozu 2014. objavila da je dosad najgora epidemija ebole, koja je počela u prosincu 2013., "opasnost po javno zdravlje na globalnoj razini", zbog čega su zdravstveni djelatnici diljem svijeta pojačali mjere opreza.

U priopćenju Odbora za hitnost WHO-a kaže se da su poboljšane aktivnosti na sprječavanju i nadzoru epidemije u zapadnoj Africi pridonijele tome da se "čini da se opasnost od širenja zaraze na druge zemlje dodatno smanjila od siječnja jer se broj novih slučajeva zaraze smanjuje, a manja su i područja na kojima bolest i dalje postoji u Liberiji, Sijera Leoneu i Gvineji".

No, "nema mjesta samozadovoljstvu" jer cilj je i dalje potpuno iskorjenjivanje smrtonosne hemoragijske groznice, navodi se.

Po podacima WHO-a, od virusa ebole umrlo je 10.587 od ukupno 25.556 zabilježenih zaraženih osoba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene