Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijela kuća izrazila sumnju

Washington dovodi u pitanje 'prosudbu' Charlieja Hebdoa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela je kuća izrazila sumnju u opravdanost odluke francuskog satiričkog tjednika da objavi karikature, koje mogu uvrijediti muslimane.

Bijela kuća je u srijedu izrazila sumnju u opravdanost odluke francuskog satiričkog tjednika Charlieja Hebdoa da objavi karikature koje mogu uvrijediti muslimane, istaknuvši ipak da se nasilje ničim ne može opravdati.

'Upoznati smo s činjenicom da je francuski list objavio crteže osobe koja sliči na proroka Muhameda i pitamo se o prosudbi, koja je dovela do objavljivanja takvih stvari', rekao je glasnogovornik predsjednika Baracka Obame, Jay Carney. 'Znamo da ti crteži duboko vrijeđaju mnoge' i mogu potaknuti silovite reakcije, rekao je Carney na konferenciji za tisak.

Pročitajte i ovo Greta Thunberg odnesena da ne blokira švedski parlament Prekinut prosvjed Thunberg blokirala ulaz u parlament, intervenirala policija Charlie Hebdo, arhivska fotografija (Foto: AFP) Uoči suđenja za napad iz 2015. Charlie Hebdo ponovno objavljuje karikature proroka Muhameda: "Nikada nećemo zašutjeti"

>> Francuska zatvara škole i konzulate zbog karikature Muhameda!

'Često smo govorili koliko je važno štititi slobodu govora koja je unesena u naš Ustav. Drugim riječima, ne pitamo se o pravu da se takve stvari objave, nego o prosudbi koja je prethodila odluci o objavljivanju', dodao je glasnogovornik.

Dok se u arapskim i muslimanskim zemljama već više od tjedan dana održavaju prosvjedi, ponegdje i s ljudskim žrtvama, protiv američkih i zapadnih interesa zbog prikazivanja isječaka iz antiislamskog filma snimljenog u SAD-u, Carney je u srijedu opetovao da te publikacije 'koliko god bile neugodne, nipošto ne opravdavaju nasilje'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene