Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na poligonu Brest

Wagnerovi plaćenici i Bjelorusija održavaju vojne vježbe blizu granice s Poljskom

Wagnerovi plaćenici pomoći će u obuci bjeloruskih specijalnih snaga na vojnom poligonu blizu granice s Poljskom, članicom NATO-a, priopćilo je u četvrtak bjelorusko ministarstvo obrane.

U videu prikazanom u srijedu šef Wagnera Jevgenij Prigožin poželio je svojim borcima dobrodošlicu u Bjelorusiju. Rekao im je da zasad više neće sudjelovati u ukrajinskom ratu, ali im je naredio da ojačaju za Afriku.

"Oružane snage Bjelorusije nastavljaju zajedničku obuku s borcima PMC Wagner (privatne vojne tvrtke)", priopćilo je bjelorusko ministarstvo obrane.

Pročitajte i ovo Tomašević Tomislav Obraćanje javnosti Tomašević se obratio javnosti: "Cijeli je grad pogođen, šteta je velika. Brojevi hitnih službi su zakrčeni"

"Postrojbe snaga za specijalne operacije, zajedno s predstavnicima satnije, odradit će tijekom tjedna zadaće borbene obuke na poligonu Brest", dodaje se.

Poljska je ranije u srpnju objavila da će poslati 500 policajaca na granicu s Bjelorusijom kako bi se nosila sa sve većim brojem migranata, kao i svim potencijalnim prijetnjama nakon što su Wagnerovi plaćenici premješteni u Bjelorusiju. U četvrtak su poljski dužnosnici rekli da pažljivo prate situaciju na granici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene