Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveći vulkan u Indoneziji

VIDEO: Beba poginula u erupciji vulkana, 20 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vulkan Merapi na indonezijskom otoku Javi počeo je eruptirati nakon što je danima dimom to najavljivao.

Najveći od svih aktivnih vulkana u Indoneziji počeo je s erupcijom u kojoj je od opeklina prouzrokovanih vrućim pepelom ozlijeđeno 20 ljudi. Nakon nekoliko dana izbacivanja dima i pepela, danas je iz Merapia počela sukljati i lava. U paničnom bijegu, nakon što je erupcija počela, navodno je poginula dvomjesečna beba, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Vulkan u Indoneziji Stajala preblizu kratera Poginula snimajući selfie: Spotaknula se i završila na dnu kratera Dražen Balen - 3 Pravi, prirodni laboratorij Stručnjak o erupcijama na Islandu: "To će sada biti konstanta u njihovim životima"

>> VIDEO: 500 potresa, dim i lava najavljuju erupciju

Seizmatičke aktivnosti koje prate erupciju najjače su od kada se mjere, a 1930. godine erupcija je ubila oko 1.300 ljudi. Posljednja erupcija se dogodila 2006. kada su poginule dvije osobe, a pretpostavlja se kako će ova erupcija biti snažnija od te.

Veće ljudske posljedice prilikom ove erupcije ne bi se trebale dogoditi jer su indonezijske vlasti poduzele sve da se evakuiraju stanovnici koji žive neposredno uz vulkan Merapi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene