Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog sporazuma

Prijetnje Vučiću i Dačiću: 'Prijete mi smrću svake sekunde'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik srbijanske Vlade Aleksanadar Vučić izjavio je kako je netočno da je prijedlogom potpisanog sporazuma priznata neovisnost Kosova te je otkrio da stalno dobiva prijetnje smrću.

'Svake sekunde stižu mi poruke da će me ubiti', rekao je Vučić pred članovima SNS-a u Kruševcu, prenosi B92. U porukama na mobilom telefonu srbijanskog vicepremijera, u koje B92, kako tvrde, ima uvid, prijeti se smrću i njemu osobno i članovima njegove obitelji. U porukama se navodi da će biti ubijen kao Zoran Đinđić, da je izdajnik te da se sprema rušenje Vlade i da mu je bolje da bježi.

>> Dačić o sporazumu: 'Postigli smo maksimum'

U prijetećim porukama Dačiću, pak, navodi se da će ga stići božja kazna, da je politički mrtav i "tko zna, možda još bude i što drugo", kao i da će njegovu djecu stići kletva iako nisu kriva.

Radikali dijelili letke s brojevima mobitela Vučića i Dačića

Radikali su ranije danas u Beogradu, Novom Sadu i Kosovskoj MItrovici prolaznicima dijelili Vučićev broj mobitela, a mnogi koji su poruke poslali potpisali su se imenom i prezimenom.

Ministarstvo unutarnjih poslova konzultiralo se s tužiteljstvom u vezi toga i objavilo da će postupati u skladu s njihovim stavom.

'Postigli smo maksimum'

Vučić je tijekom dana izjavio da je srbijanski pregovarački tim u Bruxellesu dao sve od sebe da zaštite srpski narod. 'Lažu oni koji govore da je Kosovo priznato, nigdje to u sporazumu nećete moći vidjeti. Sačuvali smo i osigurali budućnost za našu djecu', rekao je Vučić.

Poručio je da je pregovarački tim u teškim uvjetima postigao najviše u očuvanju nacionalnih i državnih interesa. Naglasio je da su Kosovo i Metohija dio Srbije te smatra da je, kako je ocijenio i premijer Ivica Dačić, postignut maksimum.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene