Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet BiH

Vučić u Sarajevu: Srbija nije bauk, nitko je se ne treba plašiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak u Sarajevu kako se nitko u regiji ne bi trebao plašiti njegove zemlje jer je ona čvrsto opredjeljena za gradnju mira i stabilnosti.

Na kraju dvodnevnog službenog posjeta Sarajevu Vučić se sastao s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem a nakon toga novinarima je kazao kako mu je najvažnije poslati poruku da "nitko od Srbije ne bi trebao praviti bauk".

Pročitajte i ovo Grafiti Nepoznati autor U blizini škole u kojoj je počinjen masakr osvanula čestitka Vučiću: "Srbija je vječna..." Aleksandar Vulin Sramotan ispad pred kamerama VIDEO Vulin brutalno izvrijeđao Hrvatsku: "Misle da su kapo, a svi su ustaše. Pitao sam i Gotovinu je li ustaša"

"Nema potrebe da od Srbije bilo tko pravi bauk no trebalo bi pokušati razumjeti Srbiju i ući u 'naše cipele'". kazao je Vučić ističući kako je to prije svega poruka koju šalje medijima u BiH i Hrvatskoj.

Kao dokaz svojih tvrdnji ponudio je odnos koji Srbija ima prema BiH ističući kako Beograd striktno poštuje teritorijalni integrirat i suverenitet BiH.

"Srbija će se tako ponašati u budućnosti i očekuje da BiH ima prijateljski odnos prema Srbiji", kazao je Vučić dodajući kako je siguran da će uslijediti dalje poboljšanje odnosa između Beograda i Sarajeva što znači i zajedničku sjednicu vlada dvije države, vjerojatno već u studenom.

Vučić i njegov domaćin Zvizdić najavili su kako će vlade dvije države poduzeti sve ne bi li se trgovinska razmjena između dvije države koja je sada na godišnjoj razini u vrijednosti od milijardu i pol eura povećala na dvije milijarde.

U tom cilju poduzet će se koraci na uklanjanju izvancarinskih barijera u međusobnoj trgovini što bi trebalo smanjiti troškove i olakšati poslovanje izvoznicima.

Po Vučićevim riječima dio je to napora da se prije svega gleda u budućnost.

"Ne moramo zaboraviti prošlost, na to nas nitko ne tjera no moramo raditi za budućnost", poručio je srbijanski predsjednik.

Vučić se u četvrtak u Sarajevu sastao s članovima Predsjedništva BiH.

Vučićev posjet BiH prvi je na toj razini nakon šest godina jer njegov prethodnik Tomislav Nikolić nije bio pozivan u Sarajevo zbog svojih tvrdih nacionalističkih istupa i stajališta koja su posebice bila problematična za bošnjačke političare. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene