Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Pažljivo pratim"

VIDEO Vučić ima ideju kako riješiti situaciju na Kosovu: Inspiraciju je pronašao kod kolege kojeg se optužuje za najgore zločine

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: Cropix
Aleksandar Vučić ima ideju kako riješiti situaciju na Kosovu, a inspiraciju pronalazi u predsjedniku Ilhamu Alijevu i njegovu djelovanju u Gorskom Karabahu koje su osudile brojne međunarodne organizacije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ima ideju kako riješiti situaciju na Kosovu, a kao primjer služi mu Azerbajdžan i njegov sukob s Armenijom oko Gorskog Karabaha.

Smatra da bi Srbija trebala učiti od bivšeg i sadašnjeg predsjednika Azerbajdžana, oca i sina Heydara i Ilhama Aliyeva. "Ja sam se dugo bavio time i pažljivo pratim, što ste vi mogli primijetiti, sve što se tamo zbivalo i gledao sam sad kojim su se oruđem, kojim oružjem, kojim jedinicama služili za povratak Karabaha", pohvalio se.

Pročitajte i ovo Vojska u Estoniji vojne vježbe Ova europska zemlja priprema se za napad Rusije: "Doći će do nove invazije. Pitanje nije ako, nego kada"

1994. Azerbajdžan se odrekao Gorskog Karabaha, ili, kako Vučić kaže, prihvatio ponižavajuće uvjete. "Zato što je morao. Shvatio je da je užasna situacija i da će mu stradati zemlja i ljudi", rekao je Vučiću sadašnji predsjednik o iskustvima svoga oca.

Čekali su 27 godina na posebne geopolitičke okolnosti da vrate Gorski Karabah Azerbajdžanu, poručio je Vučić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj oboljelih U dijelu Hrvatske eksplodiralo oboljenje od hripavca: Zaraženih ima u svim dobnim skupinama

Aliyev, kojeg Vučić osobito cijeni zbog njegove čvrstine, udruge za ljudska prava optužuju za mučenja, uhićenja i gušenje medijskih sloboda. U sukobu s Armenijom negirao je njihov nacionalni identitet te državu nazivao kolonijom. Također, aktivnosti na području Gorskog Karabaha opisuju se kao genocidne s ciljem uništavanja te populacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene