Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Formirali ljudski lanac

Egipatski prosvjednici tijelima spriječili ulazak tenkova na Trg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Demonstracije u središtu Kaira i dalje traju, tisuće prosvjednika glasno poziva Hosnija Mubaraka da odstupi s dužnosti.

Dvanaesti je dan prosvjeda u Kairu. Prosvjednici su formirali ljudski lanac kako bi blokirali tenkove vojske u pokušaju ulaska na glavni trg u Kairu. To je prvi znak tenzija između prosvjednika i egipatske vojske otkad su nemiri izbili, piše CNN.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga oko gušenja prosvjeda Mubaraku produljen pritvor za 15 dana Slika nije dostupna Još uvijek u bolnici Mubarakovo stanje nestabilno

Jutro je proteklo donekle mirno dok su s jedne strane pristaše, a druge prosvjednici uzvikivali svoje parole. Vojska raspoređena između njih nastojala je održati mir, piše Al Jazeera. Po njezinoj procjeni, u Kairu je trenutno oko 10 000 prosvjednika.

>> Digli u zrak plinovod prema Izraelu i Jordanu

Ispred egipatskog muzeja tisuće ljudi se molilo dok je vojska držala stražu. CNN izvještava da su se u ranim jutarnjim satima čuli sporadični pucnji od strane pristaša Hosnija Mubaraka. Vojska je na to odgovorila pucajući u zrak. Njemački diplomati su potvrdili, a onda opovrgli pokušaj ubojstva novog egipatskog zamjenika predsjednika.

Za to vrijeme predsjednik Hosni Mubarak održava sastanak s ministrima kako bi zaustavili daljnji pad ekonomije države koja je pogođena nemirima. Ministar financija Samir Radwan je izjavio kako  će sutra otvoriti banke, a u ponedjeljak burze jer je ekonomska situacija vrlo ozbiljna, ali je ubrzo odustao od toga, piše CNN. Financijski analitičari procjenjuju da Egipat gubi najmanje 310 milijuna dolara u danu, piše BBC.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene