Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje u Ukrajini

Vojni analitičar: "Bitka će trajati još dva do četiri tjedna. Ruske snage će se srušiti i vidjet ćemo državni udar"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojni analitičar analizirao je stanje u Ukrajini. Naveo je njegovo predviđanje kraja rata i otkrio da će, prema njegovu mišljenju, Rusija doživjeti državni udar.

Mike Martin, vojni stručnjak i gostujući suradnik za ratne studije na sveučilištu King's College u Londonu, ponudio je zanimljive analize o nedavnim zbivanjima na terenu u Ukrajini i što bi ona mogla značiti.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Rat u Ukrajini Putin otkrio cilj nove ofenzive u Harkovu: "To nije dio trenutnog plana Rusije" Rusi trpe posljedice ukrajinskih napada rastu cijene Ukrajinci novom taktikom osiromašuju Ruse, nova meta pokazala se posebno učinkovitom

On sugerira da je ruski napad na Donbas "propao" i da je Moskva prokockala svoju jedinu priliku da zauzme regiju i postigne nešto što bi mogla predstaviti kao uspješan ishod invazije.

Kazao je da će bitka trajati još dva do četiri tjedna jer Rusija ostaje bez vojnika, a Ukrajina ide u protunapade.

Rat je sada doživio "veliki strateški pomak", koji je potaknuo Veliku Britaniju da zacrta jasniji i ambiciozniji strateški cilj, a citirao je britansku ministricu vanjskih poslova Liz Truss.

Međutim, on ukazuje na to da Truss nije u pravu kada predviđa da će za cilj potpunog izbacivanja ruskih snaga iz Ukrajine biti potrebno 10 godina te je dodao da će se "ruske snage prije toga srušiti i vidjet ćemo državni udar".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BRITANSKI MINISTAR OBRANE Sprema li se Putin proglasiti Treći svjetski rat? "Ne bih se iznenadio da prvog svibnja izjavi..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna razlog za brigu Putin bi u Ukrajini mogao upotrijebiti taktičko nuklearno oružje? "Ako prijeđe prag, tada nema natrag"

"Ovo je jasna izjava o namjeri Ujedinjenog Kraljevstva i bila bi izrečena samo ako se smatra da bi drugi saveznici u NATO-u mogli to potpisati i da bi to učinili", dodaje.

"Vrlo je dobrodošao nakon nekog bezveznog razmišljanja o strateškim ciljevima (iako su aktivnosti bile dobre)."

Sve o ratu u Ukrajini pročitajte >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene