Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doček Šešelja u Beogradu

VIDEO Braćo i sestre, Haag me brutalno izbacio iz tamnice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Politika mi je prioritet, pa tek poslje liječenje. Imam dvije metastaze, ali nije to tako strašno kao što se misli', kazao je vođa srpskih radikala. Šešelj je izjavio da želi osvojiti vlast u Srbiji.

15.07 - 'Braćo Srbi i sestre Srpkinje, Haag me je na brutalan način izbacio iz scheveningenske tamnice. Niti sam to od njih tražio, niti su postavljali bilo kakve uvjete. Samo su me se htjeli što prije riješiti', rekao je Šešelj obraćajući se okupljenim pristalicama, koje su mu odgovorile uzvicima 'Pobjeda, pobjeda!.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Vojislav Šešelj Poznat razlog U Haagu podignuta nova optužnica protiv Šešelja: Hoće li ga Srbija izručiti?

Šešelj je kazao da je iz Haaga otišao privremeno, dok ne osvoji vlast. Haaški tribunal je nazvao globalističkom zvijeri 'koja uništava živote'.

'Tamo su sudili i sude svemu onom vrijednom što je Srbija imala devedesetih godina. Srbima sude zato što su Srbi, izriču kazne i šalju na robiju bez ikakvih dokaza. To se desilo Nikoli Šainoviću, Karadžiću, Goranu Hadžiću...', kazao je Šešelj. 

14:52 - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Vojislavu Šešelju želi dobro zdravlje i sreću.

Šešelj je izašao ispred zgrade Magistrata i upravo se obraća okupljenima. Ispred stranke je nekoliko stotina ljudi su ga opet dočekali uz četničke stihove.

Vojislav Šešelj avionom je iz Amsterdama na aerodrom u  Beogradu stigao oko 13 sati. Dolazni terminal na beogradskom aerodromu je pun - osim obitelji, Šešelja je dočekalo nekoliko stotina radikala, javlja 'Blic'. 

Pjevaju četničke pesme 'Spremite se, spremite četnici' te uzvikuju 'Vojo, Srbijo' i 'Vojo, vojvodo'.

 Komentirajući navode da će se po povratku u Srbiju osvetiti, Šešelj je u avionu u razgovoru s novinarom Blica kazao kako je to govorio za slučaj da vlada Srbije ne poštuje njegove želje. No, kako su mu one ipak uslišane, ne sprema, kaže, osvetu, ali ističe da se 's izdajicama neće rukovati'.

'Čeka me stolica u stranci, odmah se bacam na politiku. Radujem se povratku. Politika mi je prioritet, pa tek poslje liječenje. Imam dvije metastaze, ali nije to tako strašno kao što se misli', kazao je vođa srpskih radikala.


Šešelj stiže u Srbiju, doček dobrodošlice u subotu


U avionu je Šešelj bio dobro raspoložen, a posljednju noć u zatvoru je, kazao je, proveo kao i svaku drugu.

Potpredsjednica Srpske radikalne stranke Verica Radeta rekla je za Radio B92 da će Šešelj po dolasku u Srbiju prvo otići u sjedište stranke u Zemunu.

'Očekujemo i dolazak dosta ljudi, jer nam se mnogi javljaju i pitaju kada Šešelj stiže. Predsjednik će se vjerojatno kratko obratiti novinarima na samom aerodromu', rekla je Radeta i ocijenila da ne treba očekivati nikakve incidente ni danas u zračnoj luci niti na mitingu SRS-a u subotu na Trgu Republike, na kojem će Šešelj govoriti.

 

'Članovi SRS jedva čekaju da vide svog predsjednika i ne pada im na pamet praviti bilo kakav incident', rekla je Radeta. (N.C./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene